Έξι νομοσχέδια τίθενται σήμερα επί τάπητος στη συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου  στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

Το νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με εισηγητή τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα εισηγηθεί ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης για τη συγχώνευση του οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα", και τη συγχώνευση εποπτευομένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νομικών προσώπων.

Ακόμα ο κ. Σκανδαλίδης θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο για τη διάθεση, αγορά και ορθολογική χρήση σιτοπροστατευτικών προϊόντων και γεωργικών φαρμάκων.

Θα συζητηθούν επίσης το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου για να ενσωματωθεί οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απλούστευση όρων στη μεταφορά προϊόντων, για τον τομέα της Άμυνας, εντός της ΕΕ.

Το απόγευμα, στις 6:30 μ.μ., θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για την πορεία της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις συσκέψεις που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.