current views are: 11

2 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:59

Αντώναρος στο «Ακραίως»: Δεν έχει έρθει η ώρα να κάνω δικό μου κόμμα

«Η ΝΔ δεν θα πετύχει αξιόμαχη κυβερνητική πλειοψηφία», σημείωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοσίευση 07:59’

«Η ΝΔ δεν θα πετύχει αξιόμαχη κυβερνητική πλειοψηφία», σημείωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν αλλαξοπίστησα ούτε αλλαξοδρόμησα», τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την απομάκρυνση του από τη Νέα Δημοκρατία. 

Πρόσθεσε πως «Κάποιοι έκριναν ότι η κριτική που ασκούσα δεν την άντεχαν» και αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή του.

«Η Νέα Δημοκρατία όπως την ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής ήταν ένα κόμμα με έντονα κοινωνική λαϊκή βάση. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι μια λέξη που δεν λέει πολλά. Η σημερινή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να πετύχει αξιόμαχη κυβερνητική πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές» σημείωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή και πρόσθεσε: «Η ΝΔ από τότε που έχασε τις εκλογές με 11% δεν ξεπέρασε ποτέ το 29%».

Αποκάλυψε επίσης πως ο ίδιος δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις. 

Ακόμα υποστήριξε ότι επικοινωνεί με «τον Κώστα Καραμανλή όποτε εγώ και εκείνος κρίνουμε» και σχολίασε πως «Ο Κ. Καραμανλής έκανε πράγματα που δεν υπάρχουν καν στο πρόγραμμα της ΝΔ».

Ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε, επίσης, πως «η σημερινή ΝΔ δεν είναι αυτή της εθνικής συμφιλίωσης».

«Εκπροσωπώ πολλούς ανθρώπους που έρχονται σ’ εμένα. Με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε μία κοινότητα απόψεων. Συμφωνούσα με την κ. Παπακώστα. Στα κείμενα με την κ. Παπακώστα υπογραμμίσαμε ότι είμαστε αυτόνομα πρόσωπα. Εγώ δεν υπέγραψα την ιδρυτική πράξη του κόμματος της κ. Παπακώστα. Η Κ. Παπακώστα αποτελεί επιτομή του εαυτού της», είπε στο «Ακραίως» ο κ. Αντώναρος ενώ εξήγησε πως «στη ΝΔ δεν έχω λόγο να επανέλθω από τη στιγμή που αυτά που κριτικάρω μένουν αναλλοίωτα».

Σχολίασε πως με την κριτική του δεν έχει ως στόχο τον κ. Μητσοτάκη αλλά συγκεκριμένες πολιτικές. 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συστήσει τον δικό του πολιτικό φορέα ο κ. Αντώναρος σημείωσε: «Είμαι υπέρ των αργών και λελογισμένων βημάτων» και πρόσθεσε πως «δεν ήρθε ώρα για το δικό μου πολιτικό φορέα και δεν ξέρω αν θα έρθει».


σχετικα αρθρα