current views are: 1

3 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:03

Μαλέλης στο «Ακραίως»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στρατηγική επιλογή να συνεργαστεί με ακροδεξιά στοιχεία»

«Για ποια Αριστερά μιλάς όταν έχεις 7-8 ακροδεξιούς στην κυβέρνησή σου;»

Δημοσίευση 09:03’

«Για ποια Αριστερά μιλάς όταν έχεις 7-8 ακροδεξιούς στην κυβέρνησή σου;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στρατηγική επιλογή να συνεργαστεί με ακροδεξιά στοιχεία», δήλωσε ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

«Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενδυνάμωση του ΚΙΝΑΛ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει ισχυρός, τότε θα υπάρχει και τη δεύτερη και τη τρίτη μέρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Τι δουλειά έχει με την πρόοδο και τη σοσιαλδημοκρατία η κυρία Παπακώστα;», υπογράμμισε.

«Για ποια Αριστερά μιλάς όταν έχεις 7-8 ακροδεξιούς στην κυβέρνησή σου; Ο Κατσίκης δεν είναι και τόσο δημοκράτης. Η Παπακώστα είχε αποκαλέσει τους πρόσφυγες ‘κατσαρίδες’», τόνισε ο κ. Μαλέλης, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» από το οποίο «πρέπει να απαλλαγούμε».

Ξεκαθάρισε ότι στις επερχόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα κατέβει με αυτό το όνομα: «Έτσι θα κατέβουμε, ΚΙΝΑΛ», ενώ ερωτηθείς για την ενοποίησή του τόνισε: «Το πώς θα ενοποιηθεί αυτός ο χώρος σε ένα κόμμα είναι μια συζήτηση που διαρκεί».

Στόχος του ΚΙΝΑΛ, όπως είπε, είναι η ηγεμονία στον χώρο της Αριστεράς και διέψευσε τα περί «μετώπων» με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι αυτά τα σενάρια θολώνουν τον στόχο του Κινήματος.

Αναφερόμενος στην παροχολογία, ενόψει της ΔΕΘ, ο κ. Μαλέλης επισήμανε: «Δεν πιάνει πια η παροχολογία. Το μεγάλο θέμα είναι τα πλεονάσματα. Δεν γίνεται να έχεις τέτοια υπερφορολόγηση, να ρουφάς τα πάντα και να απαιτείς τέτοια πλεονάσματα. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει στην πράξη. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα πλεονάσματα. Καταδικάζουμε τη χώρα για δεκαετίες. Τι να του κάνεις του άλλου με το να τους δώσεις μία σύνταξη ακόμα; Θα ανακουφιστεί, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό».

Με αφορμή τα 44χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαλέλης είπε: « Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγάλος ηγέτης. Αυτοί που τον κατηγόρησαν, αργότερα τον ύμνησαν. Ήταν ο άνθρωπος που σταθεροποίησε τη θέση της χώρας στην ΕΕ».

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Λέσβο, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Πρέπει να γίνει ανακατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα. Γιατί πρέπει να υπάρχουν όλοι στη Λέσβο;»


σχετικα αρθρα