current views are: 7

6 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:08

Κ. Χρυσόγονος στο «Ακραίως»: Την περίοδο των μνημονίων έγινε μια κοπτοραπτική

«Το τυπικό τέλος των μνημονίων δεν αλλάζει την κατάσταση», σημείωσε.

Δημοσίευση 09:08’

«Το τυπικό τέλος των μνημονίων δεν αλλάζει την κατάσταση», σημείωσε.

«Την περίοδο των μνημονίων έγινε μια κοπτοραπτική», σημείωσε ο Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στο «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το τυπικό τέλος των μνημονίων δεν αλλάζει την κατάσταση διότι δεν έχει αλλάξει το βασικό πρόβλημα που βρισκόταν πίσω από τα μνημόνια που ήταν η απώλεια της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου. Η απώλεια της φερεγγυότητας του ελληνικού κράτους. Ότι οι αγορές δεν είναι διατεθειμένες να μας δανείσουν πλέον. Όσο αυτό δεν αλλάζει και τον τελευταίο καιρό όχι μόνο δεν αλλάζει χειροτερεύει το πράγμα, ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν είναι θέμα δικής μας ευθύνης αφού όπως είπε: «Είναι κυρίως θέμα της παγκόσμιας συγκυρίας η οποία δεν είναι ευνοϊκή λόγω της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και εγκυμονεί πολύ μεγάλος κίνδυνος λόγω της τουρκικής κρίσης – που βρίσκεται σε εξέλιξη και που αν ο Ερντογάν δεν αλλάξει πορεία προβλέπω ότι σε ένα ενάμισι χρόνο θα οδηγήσει τη χώρα του σε άτακτη χρεοκοπία με απροσμέτρητες περεταίρω συνέπειες- και το άλλο θέμα είναι η Ιταλία», σχολίασε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

«Όταν το ιταλικό ομόλογο είναι στο 3 και τότε το δικό μας που θα βρεθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, να μη βαυκαλιζόμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

«Το βασικό είναι να εκσυγχρονιστεί το κράτος» συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει αρωγός στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει συνολικά να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταργήσουμε το πελατειακό σύστημα. Είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει. Αν δεν σπάσει η εικόνα μακροπρόθεσμα είναι εφιαλτική».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον ο κ. Χρυσόγονος εξήγησε πως «προς το παρόν δεν υπάρχει προοπτική νέας υποψηφιότητας μου είτε για τις Ευρωεκλογές είτε αλλού, αλλά στην πολιτική όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος», ενώ τόνισε «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός».


σχετικα αρθρα