current views are: 8

9 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:40

Σαχινίδης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέτουν σε αμφισβήτηση την πορεία της χώρας

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών, τονίζει.

Δημοσίευση 07:40’

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών, τονίζει.

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στη ΝΔ ασκεί ο Φίλιππος Σαχινίδης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η ΝΔ έχουν ξεκινήσει ένα αδιέξοδο και προβληματικό για τις προοπτικές της οικονομίας ανταγωνισμό σε προεκλογικές παροχές», «που οδηγεί σε αύξηση του πολιτικού ρίσκου», «με ευθύνη και των δύο, η πορεία της χώρας τίθεται σε αμφισβήτηση» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Προσθέτει ότι αμφότεροι «θυμίζουν ψαρά της λαϊκής που προωθεί το εμπόρευμα του φωνάζοντας “πάρτε τώρα που σαλεύει” την ώρα που τα ψάρια του είναι μπλαβιασμένα».

Ο κ. Σαχινίδης δηλώνει ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών, «και αυτό παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ στους πολίτες ζητώντας να δώσουν ισχυρή εντολή στις εκλογές για να μπορούμε να το διαπραγματευτούμε μετά τις εκλογές από ισχυρή θέση». «Επομένως εμείς θα τηρήσουμε και μετά τις εκλογές μια στάση εθνικής υπευθυνότητας και ελπίζουμε αντίστοιχη να είναι και η στάση των άλλων κομμάτων», αναφέρει διευκρινίζοντας ότι είναι «άλλο εθνική συνεννόηση και άλλο κυβερνητική συνεργασία». «Συνεννόηση ή ακόμη και συνεργασία, δεν σημαίνει κατάργηση των ιδεολογικών και πολιτικών ρευμάτων, ούτε και των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των κομμάτων. Αντιθέτως, η ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα, είναι που μπορεί να επιτρέψει ουσιαστικές και επωφελείς για τους Έλληνες και τη χώρα προγραμματικές συμφωνίες. Με αυτό το δεδομένο, είναι άλλο πράγμα η πόλωση, για να κρύψεις ευθύνες ή αδυναμίες και άλλο η πολιτική κριτική ή ακόμη και η καταγγελία», συμπληρώνει ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής .

Χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα, ως νέο Χότζα, επειδή, όπως υποστηρίζει «αφού επέλεξε την υπερφορολόγηση για τη δημιουργία των υπερπλεονασμάτων, τώρα υπόσχεται μειώσεις φόρων για να ανακουφιστούν οι πολίτες».

«Έχω παρομοιάσει την λογική της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη λογική του Χότζα», τόνισε.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης δηλώνει ότι «βασική θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η χώρα για να βγει από την κρίση θα πρέπει να διευκολύνει όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη δημιουργία νέου πλούτου. Ο οποίος όμως θα αφορά όλους τους Έλληνες ακόμη και αυτούς που κατοικούν στα πιο απομονωμένα μέρη της Ελλάδας. Εμείς στις προτάσεις μας επισημαίνουμε την ανάγκη για έναν οδικό χάρτη ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες για την επίτευξη πραγματικής και περιφερειακής σύγκλισης».


σχετικα αρθρα