Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης 11 ετών από την ίδρυση του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στενό του συνεργάτη ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καρατζαφέρης θα προβεί σε «σημαντικές ανακοινώσεις» που θα αφορούν-σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος- πρωτοβουλίες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να σκληρύνει την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, τόσο στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων όσο και στην γενική οικονομική πολιτική.

Ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται αποφασισμένος να μην συμφωνήσει στην αποκρατικοποίηση μέρους της ΔΕΗ, ενώ στελέχη του ΛΑΟΣ αναφερόμενα στην εν λόγω αποκρατικοποίηση, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «εκποίηση».

«Ο κ. Καρατζαφέρης έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην παραχώρηση μονάδων ενέργειας, ορυκτού πλούτου, και φυσικών πόρων» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων δυο μονάδων της ΔΕΗ στη Μακεδονία, έκανε δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αιβαλιώτης ο οποίος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επιμένει σε ένα ολέθριο λάθος: Πουλά τα "νουά" και αφήνει για το τέλος τον "κατιμά"». Τέλος ο κ. Αιβαλιώτης συνεχίζοντας την κριτική του πρόσθεσε:

«Οποιονδήποτε κρεοπώλη και αν συμβουλευόντουσαν θα τους εξηγούσε ότι στην έξυπνη πώληση πάνε και τα δύο μαζί».

Επίσης ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στις δηλώσεις Γερμανών σχετικά με τις εγγυήσεις προς τη Φινλανδία και την παροχή ελληνικού χρυσού, είπε ότι «έχουν απολύτως δίκιο όσοι Γερμανοί επίσημοι μιλούν για τον χρυσό. Ας ξεκινήσουμε από τον χρυσό που μας χρωστάνε οι Γερμανοί από το 1941...».
TAGS