current views are: 10

10 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:39

«Εκλογές τώρα» ζητά η Γεννηματά με διμέτωπο κατά Τσίπρα – Μητσοτάκη (Βίντεο)

Βάζει μπροστά το «Σχέδιο Ελλάδα» για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα

Δημοσίευση 17:39’

Βάζει μπροστά το «Σχέδιο Ελλάδα» για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα

«Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά» είπε η Φώφη Γεννηματά απο το βήμα της 83ης ΔΕΘ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ακυρώσει κάθε «κάλπικη» προσδοκία επιχειρεί να καλλιεργήσει ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες δυο ημέρες εκμεταλλευόμενος την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για την περίφημη καθαρή έξοδο στις αγορές.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τη ρευστότητα που επικρατεί στην Ευρώπη με την άνοδο της ακροδεξιάς και την αστάθεια των αγορών που στέκονται απέναντι στη χώρα με επιθετική διάθεση για να καταλήξει απο την αρχή της ομιλίας της στην αναγκαιότητα να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα! Είχα ζητήσει  εκλογές, πριν τη λήξη του προγράμματος. Τώρα φαίνεται καθαρά αυτή η ανάγκη. Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει διαβατήριο αξιοπιστίας ούτε προς τις αγορές, ούτε προς τους δανειστές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά μιλώντας για την ανάγκη να ηττηθεί στρατηγικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «να κλείσει ο κύκλος του χθες».

Διμέτωπος

Για να κλείσει ο κύκλος του χθες όμως πρέπει να ηττηθεί και ο κάλπικος διπολισμός που κάνει εξίσου μεγάλη ζημιά στη χώρα είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα που «παθαίνει αφωνία» και στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη που «παθαίνει αμνησία» οι οποίοι «χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της συντήρησης,  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται .Όσο και αν μας πολεμούν η ώρα του Κινήματος Αλλαγής, της νέας  Αλλαγής πλησιάζει».

«Ο δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή με την οποία άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ η οποία όπως είπε παραμένει «δέσμια των συντηρητικών πολιτικών, της ιστορικής της διαδρομής και των ακραίων διχαστικών αντιλήψεων των στελεχών της».

Όχι στην ακυβερνησία

Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές για να μπορέσει να επιβάλει μια πραγματικά προοδευτική ατζέντα και πρόγραμμα διακυβέρνησης για τη χώρα με κύριο άξονα να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα. σε αυτό φυσικά το επιχείρημα υποβόσκει και η θέση του ΚΙΝΑΛ να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες περιπέτειες με επαναληπτικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής που πραγματικά θα φέρει ακόμη αποσταθεροποίηση στη χώρα.  

«Συνεπείς πάντα με το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης έχουμε ένα διπλό χρέος:  Να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη και να διασφαλίσουμε το δρόμο εξόδου από την κρίση» είπε η Φώφη Γεννηματά θέτοντας ως άμεσης προτεραιότητας ζητήματα για την ελληνική οικονομία τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και η περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.

«Παροχές» με υπογραφή ΚΙΝΑΛ

Στο «Σχέδιο Ελλάδα» που ανέπτυξε με ενάργεια αυτή τη φορά η κα Γεννηματά έκανε τη δική πρόταση διακυβέρνησης με μέτρα που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στη χώρα και θα ενισχύσουν και το κοινωνικό κράτος. Μάλιστα η κα Γεννηματά καλώντας την κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση νόμου που έχει ήδη καταθέσει για μη πειρκοπή των συντάξεων δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τους συνταξιούχους «που ελπίζει οτι θα έρθει σύντομα το τέλος τους για να λύσει τα προβλήματα του» κάνοντας λόγο για «κυνισμό στο μεγαλείο του».  

-μείωση φορολογίας επιχειρήσεων 29% στο 20%

– επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, ζυθοποιία, κρασί.

– πλήρη απαλλαγή για 3 χρόνια από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση) για νέους επιχειρηματίες

– ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού Νόμου (Κατρούγκαλου) που οδήγησε σε χρεοκοπία το Ασφαλιστικό Σύστημα.

– πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ)

– Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ

– Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150).

Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης και στα εθνικά θέματα. Απαντώντας ουσιαστικά στις αναφορές του πρωθυπουργού οτι η κυβέρνηση δεν δέχεται έξωθεν διπλωματικές πιέσεις η κα Γεννηματά μίλησε για μια κυβέρνηση που επειδή βρίσκεται σε αποδρομή «υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και  επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων» όπως είπε. Μάλιστα επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΙΝΑΛ αναφορά με το ονοματολογικό οτι «οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους».


σχετικα αρθρα