current views are: 7

11 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:27

Μπακογιάννη: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου και θα φέρουμε έναν νέο ασφαλιστικό»

Δημοσίευση 09:27’

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου και θα φέρουμε έναν νέο ασφαλιστικό»

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου και θα φέρουμε έναν νέο ασφαλιστικό», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχημένο το σύστημα ασφάλισης που εφάρμοσε και ο δικτάτορας Πινοσέτ, διευκρινίζοντας: «Ήταν μια ατυχέστατη δήλωση. Μιλάμε για ένα ασφαλιστικό που ισχύει σε άλλες χώρες και επιτρέπει στον εργαζόμενο να δει το αποτέλεσμα της εργασίας του, δηλαδή να έχει τον δικό του κουμπαρά. Στο μεταξύ, θα καλυφθούν οι εν ενεργεία συνταξιούχοι. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει το νέο ασφαλιστικό. Όσα περισσότερα χρόνια δουλεύεις, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα έχεις».

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, τόνισε: «Αυτή η ομιλία δεν είχε όραμα . Κακοποίησε την έννοια του οράματος. Δεν είχε σχέδιο, κάτι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα για να δημιουργήσει ανάπτυξη. Από τη μία λες θες να μειώσεις τη φορολογία, από την άλλη κάνεις προσλήψεις».

Αναφερόμενη στις θέσεις της ΝΔ που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Η χώρα χρειάζεται έναν σχεδιασμό από την αρχή μέχρι το τέλος».

Αναφερόμενη στις νέες περικοπές των συντάξεων το 2019, τόνισε: «Έχουμε φέρει τροπολογία, έχουμε καταψηφίσει δύο φορές μειώσεις των συντάξεων. Μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς μείωση στις συντάξεις».

Ερωτηθείσα τι θα κάνει η ΝΔ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Η ΝΔ όταν έκανε τη μομφή και προσπαθήσαμε να εμποδίσουμε την υπογραφή αυτή της Συμφωνίας.  Η Συμφωνία προχωρά τελικά. Η ΝΔ έχει πει ότι δεν θα τη ψηφίσει ούτε σήμερα ούτε μεθαύριο. Άλλο όμως να καταργήσεις τον νόμο Κατρούγκαλου, φέρνοντας κάτι καινούργιο άλλο να μας λέει ο Τσίπρας ότι μια διεθνής συμφωνία μπορεί με την ίδια ευκολία να τεθεί εκτός ισχύ από την επόμενη κυβέρνηση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη βελτιώσουμε».


σχετικα αρθρα