ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ - Δεν έγινε τυχαία όλο αυτό

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2018, 11:09 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 11:34
Μ. Σπυράκη στο «Ακραίως»: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ - Δεν έγινε τυχαία όλο αυτό
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «η ΝΔ επανέλαβε τις θέσεις της (για τις συντάξεις) και οι Θεσμοί δεν αντέδρασαν».

«Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι ακριβές διότι οι Θεσμοί δεν αντέδρασαν. Η ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις της και οι Θεσμοί δεν έκαναν κανένα σχόλιο», τόνισε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.

«Να υπενθυμίσω τα εξής τρία πράγματα. Πρώτον, η περικοπή των συντάξεων ήταν μία απαίτηση των πιστωτών η οποία ήρθε μετά το τρίτο μνημόνιο. Ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν ψηφίσαμε το μέτρο ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά. Αντίθετα, πριν από δύο μήνες καταθέσαμε τροπολογία, την οποία η κυβέρνηση δεν ενσωμάτωσε, ώστε να καταργηθεί η περικοπή των συντάξεων. Δώσαμε δηλαδή την ευκαιρία στην κυβέρνηση να νομοθετήσει. Η κυβέρνηση δεν το έκανε. Αντιθέτως διαπραγματεύτηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας αν και όπως η ίδια υποστηρίζει δεν είμαστε σε μνημόνιο. Στην ουσία δηλαδή τι κάνει, επιβεβαιώνει ότι είμαστε σε πολύ στενή επιτήρηση χωρίς δανεικά. Φτάσαμε σε μία συνάντηση που έκαναν οι εκπρόσωποι των Θεσμών με τη Νέα Δημοκρατία στις 11 του μήνα. Εκεί επαναλάβαμε τις θέσεις μας και οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν αντέδρασαν», είπε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο και δυστυχώς για όλους μας δεν έκανε τη δουλειά του καλά για ακόμη μία φορά. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο διολίσθησε σε εκτιμήσεις που δεν αποτελούν δεδομένα», συνέχισε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αν ήταν ένα λάθος, θα ήταν ένα λάθος. Τώρα πρόκειται για μία συστηματική επιλογή. Πρέπει να αντιληφθούν ότι αμείβονται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμενων και πρέπει να εκπληρώνουν το ρόλο τους».

Είπε ακόμα πως «δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλο αυτό γίνεται τυχαία. Είναι σαφές ότι εγκαλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ. Την εγκαλούμε να καταλάβει ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι ένας θεσμό ο οποίος πληρώνεται από τα χρήματα των φορολογουμενων και πρέπει να επιτελέσει το ρόλο του. Ο ρόλος του δεν είναι ούτε να στέλνει στημένα και ψευδή τηλεγραφήματα, ούτε να φιλοξενεί εκτιμήσεις των συντακτών. Δεν είναι η πρώτη φορά».

«Το δημοσίευμα δεν είναι ακριβές διότι οι Θεσμοί στη συνάντηση που είχαμε 11 Σεπτεμβρίου δεν αντέδρασαν. Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τη θέση της και οι Θεσμοί δεν έκαναν κανένα σχόλιο», σημείωσε.

«Είναι το δημοσίευμα, στον πυρήνα του, γιατί εμφανίζει τη ΝΔ ενημερωμένη (ψευδές). Έχει συγκεκριμένη στόχευση. Το δημοσίευμα σε αυτή τη βάση είναι ψευδές», κατέληξε.