«Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ευθέως, την αποτυχία του προγράμματος "[email protected]", να διακριθεί στο 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσίου Τομέα 2011». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας της απάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, σε σχετική ερώτηση για το πρόγραμμα [email protected] που ο ίδιος είχε καταθέσει στη Βουλή στις 29 Ιουλίου.
«Η κυβέρνηση επί μακρό διάστημα, περηφανευόταν για το πρόγραμμα "[email protected]", το οποίο διαβεβαίωνε ότι προκαλούσε το ενδιαφέρον ακόμη και προηγμένων τεχνολογικά χωρών.

»Κάθε φορά δε, που καλούνταν να επιδείξει ένα τουλάχιστον βήμα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, περιοριζόταν να επικαλείται την "[email protected]" για  να αποστομώνει (;) όσους την εγκαλούσαν για πλήρη αποτυχία», σημειώνει και καταλήγει:

«Τώρα πια, μετά την επίσημη τοποθέτηση του κ. Ρόβλια, σε σχετική ερώτηση μου, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν έχει επιτευχθεί η ελάχιστη διάκριση και αναγνώριση του έργου "[email protected]" στο ευρωπαϊκό πεδίο όπου παρουσιάζονται τα σχετικά προγράμματα, αλλά ότι δυστυχώς αποκλείσθηκε και από τα 79 συνολικά προγράμματα που προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο αναγνώρισής τους, ως βέλτιστης πρακτικής.

»Καταγράφεται λοιπόν, ακόμη μία "επιτυχία" αυτής της κυβέρνησης, σ' ένα χώρο όπου η Ελλάδα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε επιτύχει πρωτιές στο πρόσφατο παρελθόν».


Πηγή: autodioikisi.gr