«Τα παιδιά δεν είναι περιραματόζωα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος επαναφέροντας για ακόμη μία φορά την πρότασή του για μόνιμο υφυπουργό Παιδείας ανεξαρτήτως κυβέρνησης ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους. «Συζητάμε τη χθεσινή επειδή είναι σπάνιο το φανταστούμε, ενώ θα έπρεπε η συνεννόηση να είναι ο κανόνας ειδικά στην Παιδεία. Δεν μπορούν να αλλάζουν τα πάντα όποτε αλλάζει υπουργός ή κυβέρνηση να είναι τα παιδιά πειραματόζωα. Έχω προτείνει μόνιμο υφυπουργό Παιδείας για να υπάρχει συνέχεια του κράτους» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ από το 1836, δηλαδή από τη σύσταση του ελληνικού κράτους ποτέ δεν καταφέραμε να ομονοήσουμε σε ζητήματα παιδείας.

«Σε θέματα Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε στον Εθνικό Διάλογο όταν ήμουν υπουργός. Η υπουργός παρουσίασε νόμο με κάποια προβλήματα, αλλά σταθήκαμε στα θέματα που μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» τόνισε.

«Το ότι επιτεύχθηκε, για πρώτη φορά, συναίνεση και μάλιστα στο σημαντικότερο ζήτημα, στο ζήτημα της παιδείας, κατά τη δική μου εκτίμηση θα πρέπει να είναι η απαρχή δημιουργίας μιας ευρύτερης κουλτούρας, της κουλτούρας του διαλόγου και της κουλτούρας της συναίνεσης. Να επιδιώκουμε, δηλαδή, στα μείζονα και στα σημαντικά, να βρίσκουμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και να μην στεκόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας παράλλληλα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας και ιδιωτικών Πανεπιστημίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μέχρι πρότινος, ήμουν από αυτούς που έλεγαν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστήμια. Τώρα λέω ότι ακόμα και ιδιωτικά πανεπιστήμια -εγώ θα τα έβλεπα με καλό μάτι. Και πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός και η άμιλλα μπορεί να βοηθήσουν πλέον».

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο η υπεύθυνη στάση Σαμαρά αλλά και η στάση του προέδρου της κυβέρνησης βοήθησε στη συνεννόηση. «Δεν είναι κακό να συμβιβάζεσαι, στόχος της πολιτικής είναι η σύνθεση» σημείωσε.