ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει από θέματα εξωτερικής πολιτικής

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2018, 21:21 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:53
Κοτζιάς: Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει από θέματα εξωτερικής πολιτικής
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή επίθεση του υπουργού Εξωτερικών στον πρόεδρο της ΝΔ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον Υπουργό Εξωτερικών,  αντίθετα με ότι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια», σημειώνει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την "μακεδονική γλώσσα" πρώτοι την "αναγνώρισαν" στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το "τσάμικο" , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.  Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ  "ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί". Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την "πρόταση" της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.