current views are: 11

17 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:14

Γεωργαντάς στο «Ακραίως» για το Δημόσιο: Αδικία η συνέχιση των συμβάσεων που λήγουν

«Άλλο να έχουμε 108.000 συμβασιούχους, όπως έδειξε η απογραφή του 2018, άλλο 30-40.000».

Δημοσίευση 09:14’

«Άλλο να έχουμε 108.000 συμβασιούχους, όπως έδειξε η απογραφή του 2018, άλλο 30-40.000».

Στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά βρέθηκε η κυβέρνηση και η πολιτική της στο θέμα των συμβασιούχων. «Ο υπάλληλος θα ξέρει ότι όταν λήγει η σύμβασή του, τελειώνει η εργασία του» τόνισε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Ο συμβασιούχος είναι εργαζόμενος ορισμένου χρόνου και όταν λήγει η σύμβασή του δεν πρέπει να του δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι θα συνεχίσει. Ακούγεται σκληρό αλλά είναι η αλήθεια, δεν θα δημιουργούμε προσδοκίες» ξεκαθάρισε ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ επιφυλάχθηκε για αυτούς που υπηρετούν αρκετά χρόνια σε υπηρεσίες λέγοντας: «αυτοί που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, είναι κάτι διαφορετικοό και θα το δούμε…».

«Η συνέχιση των συμβάσεων που λήγουν δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας στον πολίτη. Πρέπει να βάλουμε ξεκάθαρους κανόνες. Απαξιώνει να μιλάμε ακόμα για τομέα διοικητικής ανασυγκρότησης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμα ένα διαλυμένο Δημόσιο. Δεν το έχουμε γιατί γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας».

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αύξησε τους συμβασιούχους, λέγοντας: «Ανάγκες υπάρχουν στο Δημόσιο. Άλλο όμως να έχουμε 108.000 συμβασιούχους, όπως έδειξε η απογραφή του 2018, άλλο 30-40.000».

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στις προϋποθέσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων: «Ο δημόσιος υπάλληλος για να αξιολογηθεί δίκαια, πρέπει:

-Να τον αξιολογεί ένας αξιολογημένος προϊστάμενος.

-Να ξέρει επί ποιου πράγματος θα αξιολογηθεί. Να ξέρει το αντικείμενο του.

-Να ξέρει σε τι ακριβώς αξιολογείτε. Πρέπει να συμφωνούν στους στόχους της χρονιάς και στο τέλος της χρονιάς να βλέπει τι επετεύχθη».

Ο κ.Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στο πως η ΝΔ θα έχει εξοικονόμηση πόρων, φέρνοντας ένα παράδειγμα: «Συγχωνεύσεις φορέων, έτσι κερδίζω προσωπικό. Δεν χρειάζονται δέκα προϊστάμενοι χωρίς αντικείμενο.  Επίσης θα δούμε ποιες υπηρεσίες πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα».

Τέλος «κάρφωσε» την κυβέρνηση για τις δίμηνες συμβάσεις: «πρόκειται για φοβερή αστοχία, δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, επιλέγεις όποιον θέλεις».

 


σχετικα αρθρα