current views are: 9

17 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:29

Χατζησωκράτης: Τα περί ειδικού δικαστηρίου για τη διακυβέρνηση Τσίπρα τροφοδοτούν το διχασμό

«Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δημοσίευση 10:29’

«Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι  επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου, σχετικά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, μετά τις εκλογές, είναι  λάθος. Τροφοδοτούν τον διχασμό και τη πόλωση. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση και όχι ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε ο  Δημήτρης Χατζησωκράτης  μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε πως: «Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη που διαπράξαμε ως αριστερά το 1989, όταν τα πολιτικά ζητήματα και οι κομματικές συγκρούσεις έγιναν υπόθεση δικαστικής διαμάχης.Είναι καιρός να συμβάλουμε σε μια εικόνα του πολιτικού συστήματος που θα έχει προγραμματικές αντιπαραθέσεις και όχι κομματικό μίσος».

Ο κ. Χατζησωκράτης σχολίασε τις δηλώσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως: «Ακούσαμε πλέον και τα δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα και τις δύο εκδοχές διακυβέρνησης. Διαφορετικές, όντως. Την «Θεσσαλονίκη» του κ. Τσίπρα και την «Θεσσαλονίκη» του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική στόχευση την αναδιανομή. Η ΝΔ με κεντρική στόχευση την παραγωγή.  Όλα όμως αυτά στις εξαιρετικές συνθήκες της κρίσης και των Μνημονίων, εκφράζονται: Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιζάρει στους περισσότερους φόρους και στη συρρίκνωση των αναγκαίων δημόσιων δαπανών για να μπορεί να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υπερπλεόνασμα για να το αναδιανείμει όχι στους πολίτες αλλά σε αυτούς που θεωρεί ως πελάτες του. Με τη ΝΔ να μιζάρει στη μείωση των φόρων, με απροσδιόριστη μείωση των δαπανών, χωρίς να ενδιαφέρεται για την αναδιανομή. Προβαίνουν σε μια ακατάσχετη παροχολογία την ίδια ώρα που και οι δυό τους δήθεν την ξορκίζουν. 

Το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση και με τους δύο, λέει: Ναι στην παραγωγική  ανασυγκρότηση αλλά και επιμένει στην απαραίτητη δίκαιη αναδιανομή. Τα βασικά προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας».

Ερωτώμενος ποια η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην επερχόμενη ακραία πόλωση, απάντησε: «Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει σε μια πολιτική αλλαγή στο τόπο σήμερα μέσα από την προσφυγή στις κάλπες. Μια προοδευτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικών. Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα του όμως αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει ούτε την ήττα των ιδεών και των αξιών της αριστεράς, αλλά ούτε και να αφήσει ζωτικό χώρο για την επικράτηση μιας δεξιάς ατζέντας και της ΝΔ. Γι΄αυτό και ζητάμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, ώστε με την τρίτη εντολή να θέσει όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου προ των ευθυνών τους.

Ο τόπος μετά τα 10 χρόνια της κρίσης, απαιτεί μια ευρύτερη εθνική συνεννόηση απολύτως αναγκαία για να μπορέσει, πέραν των άλλως να διεκδικήσει την αξιοπιστία του απέναντι στους εταίρους, και να διεκδικήσεις στοιχειωδώς το ξεπέρασμα του 3,5% του πλεονάσματος και της περαιτέρω αναδιάρθρωσης του χρέους.

Αντ΄αυτού ο διχασμός επικρατεί. Το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την απάντηση στο: «να τελειώνουμε με την αριστερά και να την εμποδίσουμε και θεσμικά να επανακάμψει» του κ. Βορίδη.  Είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε γενικά στο ξεπέρασμα του διχασμού και της ακραίας πόλωσης αλλά δεν φρόντισε  να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Βορίδη»!


σχετικα αρθρα