current views are: 9

18 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:45

Μ. Λαζαρίδης: Ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα Μητσοτάκη

«Με την παρουσία του στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του.

Δημοσίευση 11:45’

«Με την παρουσία του στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του.

«Με την παρουσία του στη ΔΕΘ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του αρχηγού της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7 88,6».

«Και αυτές οι διαφορές δεν είναι μόνον ότι εμείς έχουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας, ενώ ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε αποσπασματικά μέτρα μέσα στον πανικό του. Η ίδια η στόχευσή μας είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης μίλησε εκτενώς για το σχέδιο του προέδρου της ΝΔ, σημειώνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει αμέσως και δραστικά τους φόρους και τις εισφορές στους εργαζομένους και στους εργοδότες, γιατί μόνον έτσι μπορεί να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Με απλά λόγια, εμείς προσβλέπουμε να δημιουργηθεί νέος πλούτος στην οικονομία που θα αυξήσει το πραγματικό εισόδημα όλων των Ελλήνων και όχι να μοιράζουμε στο τέλος κάθε χρόνου επιδόματα φτώχειας στους πολίτες, όπως κάνει εδώ και τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αφαιμάξει προηγουμένως με ασύλληπτη φορολόγηση τη μεσαία τάξη και όλους τους Έλληνες που τελικά φτωχοποίησε».

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι εκτός από ρεαλιστικό και κοστολογημένο. «Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής που προτείνουμε είναι απολύτως κοστολογημένη. Το συνολικό κόστος της αλλαγής του μείγματος πολιτικής προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Δηλαδή μεσοσταθμικά 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Κάποιες από τις παρεμβάσεις μας θα εφαρμοστούν τα δύο πρώτα χρόνια (π.χ. μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%) και κάποιες θα εφαρμοστούν σταδιακά στο βάθος τετραετίας (π.χ. μείωση ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη στο 15%, από 20% σήμερα)» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις πηγές που θα βρεθούν τα χρήματα για τη δημοσιονομική ισορροπία, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως θα εξοικονομηθούν από πολλές και διαφορετικές πηγές και χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο. «Για παράδειγμα, απο τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών την πρώτη διετία έχουμε ήδη υπολογίσει ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε 2 δισ. ευρώ. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ο στόχος εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο είναι απολύτως εφικτός με το νοικοκύρεμα του κράτους και βέβαια με την αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις που θα θεσπίσουμε στο Δημόσιο. Και μόνο από τη δραστική καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την περιστολή δαπανών από τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όσων οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσέλαβαν με πελατειακά κριτήρια για ψηφοθηρικούς λόγους, εξοικονομείται ένα τεράστιο ποσό» συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα