current views are: 10

18 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:34

Κατσίκης: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή και να κυρωθεί».

Δημοσίευση 13:34’

«Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή και να κυρωθεί».

Οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο Κώστας Κατσίκης.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό XFM 94  ο κ. Κατσίκης σημείωσε  ότι πρόκειται για κομματική ειλημμένη απόφαση να πέσει αυτή η κυβέρνηση, αλλά δεν γνωρίζει τον χρόνο που θα συμβεί αυτό, καθώς  εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ.Τσίπρας να παρουσιάσει άλλο κυβερνητικό σχήμα στη βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Για τη συνέντευξη κ. Καμμένου, o βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς εννοούσε ότι δεν πρόκειται να φτάσει στη Βουλή γιατί οι διαδικασίες που πρέπει να κάνουν οι Σκοπιανοί δεν θα έρθουν πριν τις επικείμενες εκλογές. Το δεύτερο που εννοούσε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή και να κυρωθεί γιατί εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση και θα το αποτρέψουμε», ενώ όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει: «Το ονοματολογικό των Σκοπίων από το καταστατικό μας και τα συνέδριά μας, ουδέποτε περιείχε τον όρο Μακεδονία και τη συναίνεσή μας να συμπεριλαμβάνεται σε σύνθετο όνομα. Διαφωνούμε κάθετα στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε και θα κάνουμε πράξη τη δήλωσή μας αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση».

 «Θα αποδείξουμε, σε όλους εκείνους που παρασύρθηκαν από το πολιτικό τέχνασμα της ΝΔ με τη κατάθεση μομφής, πίστεψαν ότι δεν είμαστε πιστοί στη θέση μας, ότι είμαστε η μόνη δύναμη για να μην κυρωθεί η συμφωνία», υποστηρίζει παράλληλα για τις κινήσεις των ΑΝΕΛ, ενώ επισημαίνει για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν χαμηλά ποσοστά στους ΑΝΕΛ.«Το οξύμωρο του δημοσκοπικού αποτελέσματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη διαφορά με τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει μόνος του; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εμπιστοσύνη του και να μετράει αρνητικά για τους ΑΝΕΛ; Μας πολεμούν, μας πολέμησαν και θα μας πολεμήσουν με τις δημοσκοπήσεις. Αυτά τα παιχνίδια κάνουν ζημιά, αλλά δεν μας πτοούν».


σχετικα αρθρα