ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδίδει την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2018, 22:16 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 07:44
Παραδίδει την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τον χαρακτηρισμό του Κ.Μητσοτάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έπειτα από την κίνηση της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει το επίμαχο σχόλιό του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας γνωστοποίησε με αιχμές ότι παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ένωσης συντακτών, καταγγέλλοντας «φίμωση της κριτικής παρέβασης».

Στην ανάρτησή του ο κ. Καψώχας αναφέρει :

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της "αριστείας" για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της "προωθημένης" αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.

Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ , θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η "εξουσία" για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.

Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ "Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις", ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.

Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης.Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ 1, ο Σωτήρης Καψώχας παρομοίασε τον πρόεδρο της ΝΔ με υποστηρικτή του Μουσολίνι. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία ανακοίνωσε εμπάργκο των στελεχών της στη δημόσια τηλεόραση και επιτέθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.