ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 - 6 Οκτωβρίου

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2018, 23:52 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2018, 08:41
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 - 6 Οκτωβρίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με νέα σύνθεση η Πολιτική Γραμματεία

Το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην οποια θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα γίνει και ο πολιτικός σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα δομή του οργάνου θα είναι διαφορετική, καθώς σχεδιάζεται να καταργηθεί το Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο, ενώ θα μειωθούν και τα στελέχη που την απαρτίζουν σε 21 (μαζί με τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα) αντί για 27 που έχει τώρα.

Όπως είναι φυσικό οι τάσεις αναμένεται να "ζυμωθούν" το επόμενο διάστημα προκειμένου να καταλήξουν σε προτάσεις προσώπων και στις ισορροπίες που θα αποτυπωθούν στη νέα σύνθεση της ΠΓ. Τις δυνάμεις τους θέλουν να καταγράψουν οι προεδρικοί, αλλά και η εσωκομματική αντιπολίτευση των "53+".

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έγινε ο απολογισμός της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ εκτιμώντας ότι χαράχτηκαν σαφείς διαχωριστικές γραμμές σε σχέση με τη Ν.Δ. Σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές υπήρξε ικανοποίηση για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τονίστηκε πως πρέπει να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ομιλία του πρωθυπουργού. 

Οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης. Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τους ΟΤΑ τα μέλη του οργάνου δεν μπήκαν σε ονοματολογία με την σχετική συζήτηση να δρομολογείται για τον Οκτώβρη.