Την εκτίμηση ότι ο λαός μέσω των εκλογών θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα, σφοδρή επίθεση κατά των «συντεχνιών του δημοσίου» τις οποίες χαρακτήρισε «κακοήθη όγκο της ελληνικής κοινωνίας». Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δεν απέκλεισε κάποια απρόοπτα να οδηγήσουν σε εκλογές, αν και υποστήριξε πως ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Σαμαράς τις αποζητούν. "Ο πρώτος, γιατί προβλέπει μια οδυνηρή ήττα, ο δεύτερος γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα καταφέρει, όμως ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν κάποια απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα τον Σεπτέμβριο που να μας αναγκάσουν να πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση. Φοβούμαι αυτούς που επενδύουν στο χάος πως θα πυροδοτήσουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές του Λονδίνου πρόσφατα ή της Αθήνας του 2008 και τότε, αν αυτό συμβεί, οι εκλογές θα είναι επιβεβλημένες» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στη συναίνεση με την οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία, είπε πως όταν φτάνουμε στο "μη παρέκει", όταν πια δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, τότε καταλαβαίνουν όλοι πως υπάρχει πάντα ένα πεδίο συνεννόησης και συναίνεσης.

Τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης και κάλεσε τα δυο μεγάλα κόμματα να καταλάβουν «πως είναι πια η στιγμή να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο. Το μέλλον της Ελλάδας περνά από μια οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την κατάργηση του ασύλου από τις ίδιες τις καταστάσεις, και υποστήριξε ότι «για χρόνια τώρα η αριστερά νεμόταν το χώρο της ανώτατης παιδείας επιβάλλοντας πλασματικές πλειοψηφίες. Το άσυλο έπρεπε να καταργηθεί από την στιγμή που χρησίμευε ως εργαλείο για παραβατικές ενέργειες».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για Πανεπιστήμια, για Παιδεία, με αυτές τις καταστάσεις. Το ΠΑΣΟΚ άργησε να το καταλάβει αυτό. Έπρεπε προ πολλού να είχε ψηφίσει την κατάργηση του άρθρου 16. Τώρα, έστω και καθυστερημένα, ήρθε να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τόσο μας ταλαιπώρησαν», είπε.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια συλλογής εσόδων επιτέθηκε σε μερίδα δημοσίων υπαλλήλων. «Όταν εγώ μιλούσα μέσα στη Βουλή και κατήγγειλα το “αλισβερίσι” που γινόταν από υπαλλήλους για να τοποθετηθούν επικεφαλής συγκεκριμένων ΔΟΥ, κανείς δεν έδινε σημασία στα λόγια μου. Είδατε όμως πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν την δουλειά τους, επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ο “κακοήθης όγκος” της ελληνικής κοινωνίας είναι οι συντεχνίες και τα προσωπικά συμφέροντα», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.