current views are: 12

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:00

Παπακώστα: Δεν με ικανοποιεί η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα»

«Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ το εμπάργκο στον δημόσιο διάλογο»

Δημοσίευση 06:00’

«Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ το εμπάργκο στον δημόσιο διάλογο»

«Δεν με ικανοποιεί η εικόνα αντιμετώπισης του ΄Ρουβίκωνα’», παραδέχτηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία καταδίκασε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να κηρύξουν εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ αντίστοιχα, ενώ… προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα μείνει μόνος του, αν συνεχίσει έτσι».

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του πλαισίου φύλαξης στόχων, ώστε να είναι αποτελεσματικό», τόνισε η κα Παπακώστα, στο απόηχο της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν, με τον φρουρό του κτιρίου να μένει άπραγος.

«Εγώ σκέφτομαι να τους στείλω τον λογαριασμό των ζημιών που έχουν κάνει» είπε η κα Παπακώστα, και ερωτηθείσα αν γνωρίζει σε ποιους πρέπει να τον στείλει, είπε: «Όλοι βλέπουμε και ξέρουμε».

«Κάποιοι θέλουν τα φώτα πάνω τους. Αν το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι «προστάτες του λαού», τότε είναι λάθος.

Κληθείσα να σχολιάσει τις άδειες του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισήμανε: «Ο πολιτικός δεν πρέπει να στοχεύει σε ένα εκλογικό ακροατήριο. Θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τον σωφρονιστικό χώρο, τους νόμους και τη δικαιοσύνη της χώρας. Αν δεν συμφωνούμε, πρέπει να αλλάξουμε τους νόμους. Και ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος είπε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου», προσθέτοντας:

«Αυτοί που διαμαρτύρονται θα πρέπει να φέρουν πρόταση. Δεν το έχουν κάνει! Προσωπικά σέβομαι το Σύνταγμα και τους νόμους, μ’ αρέσουν δεν μ’ αρέσουν».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα Παπακώστα τάχθηκε κατά του τρόπου που τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση, λέγοντας όμως πως «αν είναι καλή ή όχι, θα το δούμε στο τέλος».

«Η Μακεδονία είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Θα έπρεπε να κάνουμε όλοι λίγο υπομονή και να μη στοχεύουμε στο εκλογικό σύστημα. Προσωπικά, αν ήμουν ο Μητσοτάκης θα χτύπαγα την πόρτα του Τσίπρα και θα του έλεγα ‘σ’αρέσει δεν σ’ αρέσει ήρθα να συζητήσουμε αυτό το εθνικό θέμα», ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία της για «την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, σε περίοδο ειρήνης».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά της κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας «εάν δεν φύγει από τη νεοφιλελεύθερη ομπρέλα που κλείνει συνεχώς και τον σφίγγει και αν δεν αφήσει την ακραία ρητορική, θα μείνει μόνος του», υπογραμμίζοντας:

«Αρχηγός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός και δεν μπορεί να ενώσει την παράταξή του δεν είναι επιτυχημένος».

«Ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να χαράξει την πορεία κόμματος. Μίλησε για παράταξη. Ευρύτερη παράταξη», είπε.

 Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ το εμπάργκο 

Είναι λάθος οποιοδήποτε κόμμα να κάνει εμπάργκο στον δημόσιο διάλογο, δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα, κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που έχουν κηρύξει εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ αντίστοιχα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παπακώστα σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσύρει όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ, ύστερα από τα σχόλια του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα κατά του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισε: 

«Διολίσθησε η Νέα Δημοκρατία. Είναι προσβολή στον πολιτικό κόσμο. Όταν είσαι απών, είσαι απών από τη συμμετοχή σου παντού. Πολιτικά εσφαλμένη κίνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ) και από τη ΝΔ», τόνισε η κα Παπακώστα, που δήλωσε ότι ανήκει στην «Καραμανλική σχολή», προσθέτοντας: «Στη ΝΔ έχει εγκαταλειφθεί συνειδητά η πολιτική πάνω στο ‘όλοι μαζί μπορούμε’. Κάποιοι κάνουν κακό με τις συμβουλές τους».

 


σχετικα αρθρα