current views are: 3

19 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση19:15

Αυτό που «ΘΕΛΩ» από Το Ποτάμι έχει κάτι και από ΝΔ

Η νέα καμπάνια της Σεβαστουπόλεως ενόψει του Συνεδρίου του Νοεμβρίου

Δημοσίευση 19:15’

Η νέα καμπάνια της Σεβαστουπόλεως ενόψει του Συνεδρίου του Νοεμβρίου

Θυμίζει την παλιά σειρά μυθοπλασίας όταν ο Γρηγόρης Βαλτινός έλεγε την περίφημη ατάκα «γιατί αποφασίζεις» στο τέλος κάθε επεισοδίου για να προετοιμαστεί και να δημιουργηθεί το σενάριο του επόμενου επεισοδίου απο τους τηλεθεατές.

Μοιάζει με ραδιοφωνικό διαγωνισμό για το καλύτερο μότο σε επιλεγμένο κάθε φορά θέμα.

Θα μπορούσε να είναι ακόμη και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με μεγάλη απήχηση στα νεανικά κοινά, όπως η Μονόπολη.

Κι όμως είναι η νέα καμπάνια του Ποταμιού με την οποία ουσιαστικά φτιάχνει κανείς με τα «θέλω» του τις θέσεις του Ποταμιού. 

Στη Σεβαστουπόλεως εμπνεύστηκαν ένα νέο τρόπο για να παρακινήσουν τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κόμματος να δραστηριοποιηθούν και να ξαναφτιάξουν το “δικό” τους Ποτάμι, πατώντας στην ίδια λογική που το δημιούργησαν και συνεχίζοντας στην παράδοση της διαφορετικότητας με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή.

Το χιούμορ είναι διακριτό σε πολλά από τα «ΘΕΛΩ» που έχουν βγει στον αέρα και τώρα στο site του κόμματος https://thelopotami.gr/ μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει να γράψει το δικό του ΘΕΛΩ και να το δει να αναρτημένο στην καμπάνια και να «παίζει παντού» όλο το Φθινόπωρο.

ΘΕΛΩ οι υπουργοί να ιδρώνουν δουλεύοντας και όχι τρολάροντας

(Δείτε το ΘΕΛΩ και το κείμενο που το συνοδεύει εδώ)

ΘΕΛΩ να μου μένουν λεφτά για να πληρώσω και κανά φόρο

(Δείτε το ΘΕΛΩ και το κείμενο που το συνοδεύει εδώ)

Ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Σε ένα από τα πολλά ΘΕΛΩ όμως προβάλει και η θέση του Ποταμιού και για ένα από τα θέματα που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα μετά την πρόταση Μητασοτάκη να περάσει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους Δήμου.

«Θέλω να δώσω το σπίτι μου στο κράτος και να εισπράττω εγώ τον ΕΝΦΙΑ»

Στο κείμενο που συνοδεύει μια κατά τα άλλα πολύ εύστοχη διατύπωση για το λεγόμενο χαράτσι το Ποτάμι θυμίζει ότι ήταν θέση του από το 2015 να περάσει η είσπραξη του φόρου στους Δήμους και να αντικαταστήσει την κρατική επιχορήγηση με παράλληλη μείωση του φόρου κατά 1δισ.€

Μετά το ερωτηματολόγιο του Αυγούστου που έδειξε συγκυβέρνηση με το πρώτο κόμμα και δεύτερη σε επιλογές απάντηση συμμετοχή σε κυβέρνηση της ΝΔ τα ΘΕΛΩ αποκτούν και αυτά γαλάζια χαρακτηριστικά και δείχνουν σημαντική σύμπτωση των απόψεων.

«Θέλω να εισάγουμε φοιτητές και όχι να εξάγουμε»

Το Ποτάμι εκφράζει και στα ζητήματα της Παιδείας τη θέση του υπερ των ιδιωτικών πανεπιστημίων όπως ακριβώς και η ΝΔ που θέτει ως απαράβατο όρο την απελευθέρωσή τους στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης.

«Θέλω να μην κυκλοφορούν οι δολοφόνοι του Παύλου και του Παύλου»

Με το πραγματικά εύστοχο ΘΕΛΩ για τη δημόσια ασφάλεια το Ποτάμι παίρνει μεταξύ άλλων θέση και για το επίμαχο ζήτημα των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας για όσους σκληρούς εγκληματίες παραμένουν αμετανόητοι» γράφει στο συνοδευτικό κείμενο η Σεβαστουπόλεως ταυτιζόμενη και σε αυτό το θέμα με την πάγια θέση της ΝΔ για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ. 

Η συνέχεια επι της οθόνης. 


σχετικα αρθρα