current views are: 7

21 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση06:09

Είδε την κόλαση στη Μόρια η Γεννηματά

«Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες»

Δημοσίευση 06:09’

«Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες»

Δράμα, τραγωδία, κόλαση είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΑΛ που συνόδευσαν την Φώφη Γεννηματά το κέντρο μεταναστών στη Μόρια.

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Η Κυβέρνηση απέτυχε. Είχαμε προσφυγική κρίση, την έκανε ανθρωπιστική. Έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί. Η τοπική κοινωνία υποφέρει και χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν στα κέντρα υποδοχής. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της αμέσως μετά την επίσκεψη της στον καταυλισμό.

Είχε δει από κοντά συνθήκες τρικοσμικές σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι συνεργάτες. 

Παιδιά χωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με την προέλευσή τους και την εθνικότητά τους  κλεισμένα σε κλουβιά. Η όποια διαχείριση λένε δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα με τους αστυνομικούς που έχουν τοποθετηθεί εκεί από την κυβέρνησης και το σύστημα των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο να μην κάνουν τίποτε περισσότερο από το να καλύπτουν όπως όπως τα πράγματα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια  της  ανικανότητας τους να διαχειριστούν με διαφάνεια τους  σημαντικούς πόρους που διέθεσε η  Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο πληθυσμός στο νησί και στο κέντρο της Μόριας είναι 80% αυξημένος σε σχέση με πέρσι ενώ κατακόρυφα αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι ροές από τα τουρκικά παράλια.

«Τώρα πριν είναι αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους  γι αυτό μπροστά στους Ευρωπαίους. Χορτάσαμε γενικότητες. Τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι έδαφος και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται λες και είναι  τρίτη χώρα»

Η εικόνα βέβαια που αντίκρισε σήμερα το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ φυσικά και δεν έχει και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα μια και στον καταυλισμό αστυνομικοί, γιατροί και λοιπό προσωπικό γνώριζαν ότι θα επισκεπτόταν το νησί η κα Γεννηματά και φρόντισαν να κάνουν κάποιες στοιχειώδεις καθαριότητες.


σχετικα αρθρα