current views are: 7

21 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:15

Γ. Βρούτσης στο «Ακραίως»: Να μην κοπούν οι συντάξεις, αλλά σε συνεννόηση με τους εταίρους

«Ούτε λεονταρισμοί, ούτε αυθαιρεσίες, ούτε μαγκιές του 2015».

Δημοσίευση 09:15’

«Ούτε λεονταρισμοί, ούτε αυθαιρεσίες, ούτε μαγκιές του 2015».

Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια σε σχέση με την μη περικοπή των συντάξεων έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης μέσω της  εκπομπής «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν θέλει τη νέα μείωση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σε «συνεννόηση με τους εταίρους».

«Η θέση μας είναι να μην κοπούν οι συντάξεις, αλλά σε συνεννόηση με εταίρους. Ούτε λεονταρισμοί, ούτε αυθαιρεσίες, ούτε μαγκιές του 2015» τόνισε και επισήμανε τους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργειας: «Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι το ένα, η χρηματοδότηση το άλλο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν χρηματοδοτείται.Εάν πάλι κινηθούμε με αυθαίρετο τρόπο, το μήνυμα προς τις αγορές που θα μας χρηματοδοτήσουν ποιο θα είναι;»

Και συνέχισε: «Το κομματικό κόστος στον ΣΥΡΙΖΑ από την περικοπή των συντάξεων, δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς θέλουμε να μην κοπούν γιατί αφορούν ανθρώπους και ανθρώπινες ψυχές και ο καθένας έχει προϋπολογίσει για τη ζωή του.

Το 2014 εμείς λέγαμε δεν θα κοβόντουσαν οι συντάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για αυξήσεις. Ήταν πιο ελκυστικό αυτό που υποσχόταν και πήγαμε σε μια περιπέτεια άδικη και αχρείαστη για όλους τους νέους συνταξιούχους».

Ο κ. Βρούτσης δεν δέχθηκε ότι ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων ψηφίστηκε υπό τη… δαμόκλειο σπάθη των δανειστών και εξήγησε: «Κρατώ τη δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου. Δεν συμμερίζομαι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ότι «το βασικό είναι ότι μετά τα 70 οι άνθρωποι πεθαίνουν». Ήταν λεκτικό ολίσθημα του κ. Τσίπρα. Έχουν προεξοφλήσει ότι θα αναιρέσουν το δικό τους νόμο. Οι ίδιοι τον ψήφισαν. Δεν ήταν υπό την πίεση των δανειστών. Επειδή είχε δημοσιονομικά εκτροχιαστεί η οικονομία, ενσωμάτωσαν την περικοπή των συντάξεων».

«Συναινέσαμε για τον κατώτατο μισθό, για ένα λόγο, για να στηρίξουμε το δικό μας νόμο. Τη σωστή λειτουργία του νόμου για τον κατώτατο μισθό, που φέραμε το 2013 και κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τότε είχε δεσμευτεί ότι θα τον καταργήσει και χθες πανηγυρικά τον επανέφερε. Ο τρόπος που υπολογιζόταν ο κατώτατος μισθός είχε μεγάλα στοιχεία αυθαιρεσίας» είπε, ενώ δεν προσδιόρισε πόσο θα αυξηθεί, αφού όπως επισήμανε: «Πέντε  μεγάλοι ανεξάρτητοι οργανισμοί (π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΣΤΑΤ κ.λ.π.) θα αποφανθούν με βάση ανεργία, την ανάπτυξη της οικονομίας κ.λ.π., πόσο μπορεί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός».

Τέλος κράτησε χαμηλούς τόνους για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, λέγοντας πως: « Ό,τι και να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να παραιτείσαι από τον αγώνα, είναι μια συνεχής προσπάθεια, να βελτιώνουμε τη θέση μας».


σχετικα αρθρα