current views are: 4

21 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:49

Οι συντάξεις κρίνουν το χρόνο εκλογών και κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν παζάρια του Πρωθυπουργού, όπως έγινε με το προσφυγικό

Δημοσίευση 10:49’

Στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν παζάρια του Πρωθυπουργού, όπως έγινε με το προσφυγικό

Η κόντρα μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου με αφορμή την ανατροπή της κυβέρνησης λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών ρίχνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φωςσ τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ο κάθε κυβερνητικός εταίρος χωριστά.

Στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν καθαρά το παιχνίδι που παίζεται μεταξύ τους και στοχοποιεί τον Πάνο Καμμένο ευθέως καταλογίζοντάς του στυγνό τακτικισμό προκειμένου να διασωθεί πολιτικά και αυτός και το κόμμα του μέχρι τις επόμενες εκλογές. 

Από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι δεδομένο ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, όπως όμως είναι και ξεκάθαρο για το ΚΙΝΑΛ ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ρισκάρουν τα θέσεις τους στα Υπουργεία ακόμη κι αν καταψηφίσουν τη συμφωνία. 

«Ο Καμμένος θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα ελικόπτερα» έλεγε κορυφαίο στέλεχος προσθέτοντας ότι «από αυτόν στηρίζεται η κυβέρνηση» και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου, το έχουν αποδεχτεί και με «την ανοχή τους τα κάνει όλα».

Βάζει μπροστά τις συντάξεις για το όνομα

Πάντως στο ΚΙΝΑΛ είναι σχεδόν βέβαιοι, ότι η κυβέρνηση θα φέρει ό,τι και να γίνει τη συμφωνία στη Βουλή. Μάλιστα πολλοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ο Πρωθυπουργός μπαίνει για μια ακόμη φορά σε ένα άτυπο παζάρι με τους ξένους παράγοντες και τους δανειστές για κρίσιμα εθνικά ζητήματα προκειμένου να κερδίσει εσωτερικά οφέλη σε σχέση με τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εταίρους.

Όπως το 2015 – 2016 έβαζε μπροστά το προσφυγικό για να κερδίσει πόντους στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του τρίτου μνημονίου έτσι και τώρα εκτιμούν πολλοί ότι ο κ. Τσίπρας «τζογάρει» τη μη περικοπή των συντάξεων με το χρόνο κύρωσης της Συμφωνίας από τη Βουλή, πριν ή μετά δηλαδή από τις εθνικές κάλπες, ώστε να μεταθέσει το πρόβλημα σε μια επόμενη κυβέρνηση, πιθανότατα με κορμό τη ΝΔ η οποία έχει διαμηνύσει στους έξω ότι δεν θα την ψηφίσει. 


σχετικα αρθρα