current views are: 3

22 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:41

Κικίλιας: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας

«Πάνω από όλα, η ασφάλεια και η τάξη είναι κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό κεκτημένο», σημειώνει.

Δημοσίευση 13:41’

«Πάνω από όλα, η ασφάλεια και η τάξη είναι κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό κεκτημένο», σημειώνει.

Το σχέδιό του για μια ασφαλή Αθήνα παρουσιάζει σε άρθρο του στα Νέα ο Βασίλης Κικίλιας. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτηρίζει την πόλη «ανοχύρωτη» εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως υπουργοί πάνε και έρχονται από την Κατεχάκη, αλλά οι ιδεοληψίες και η διοικητική ανικανότητα παραμένουν. Θέτοντας το ερώτημα αν είναι συντηρητική προσέγγιση η εφαρμογή του κράτους δικαίου ο βουλευτής Α’ Αθήνας επισημαίνει πως ο νομικός πολιτισμός της χώρας μας, υπαγορεύει ρητώς πως η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα αλλά και προϋπόθεση ελευθερίας και βασική υποχρέωση της Πολιτείας.

«Πάνω από όλα, η ασφάλεια και η τάξη είναι κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό κεκτημένο. Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής» τονίζει προσθέτοντας πως σήμερα, το παραπάνω αυτονόητο, δυστυχώς δεν συμβαίνει, ειδικά στην πρωτεύουσα όπου, όπως τονίζει, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ο νόμος Παρασκευόπουλου απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες ενώ κάνει λόγο και για «την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές, την ανοχή στους Ρουβίκωνες» και τους «πάσης φύσεως παρανόμους που δρουν με ορμητήριο το “άσυλο” των Πανεπιστημίων» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο του ο Βασίλης Κικίλιας δεσμεύεται πως από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, οι Αθηναίοι, θα δουν:

«Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να επανασυστήνονται και να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και την αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο για άσυλο των ιδεών και όχι των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων».

Τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία ανεκτικότητα στην παράνομη μετανάστευση και το παρεμπόριο, ο βουλευτής της Α’ Αθήνας δηλώνει πως η «συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, με μία σαφή εντολή: να εφαρμόζουν τον νόμο».

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει φόρους για δωρεάν παιδεία, υγεία και ασφάλεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα παρέχει. Οι βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, οι συνεχείς βανδαλισμοί που κάποιοι ονομάζουν “ακτιβισμό”, η βία και η εγκληματικότητα ακόμη και στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας (Λόφος Φιλοπάππου), δείχνουν ότι η διαδρομή που χωρίζει τις απειλές βίας από το στυγνό έγκλημα και τις μολότοφ από τα καλάσνικοφ έχει, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μικρύνει επικίνδυνα. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομική κανονικότητα. Θα αποκαταστήσει και το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των Ελλήνων πολιτών. Για να ενώσει το λαό και να σταθεροποιήσει τη Δημοκρατία. Οι Έλληνες δίδαξαν στην ανθρωπότητα την Τραγωδία. Τώρα θα αποδείξουν πως είναι ικανοί και για την Κάθαρση», τονίζει χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα