ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για τη μήνυση Καμμένου κατά των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2018, 19:26 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2018, 20:21
Σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για τη μήνυση Καμμένου κατά των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»
Facebook Twitter Whatsapp

«Ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας ο κ. Μητσοτάκης», λέει το Μαξίμου - «Διαρκές παραλήρημα», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μήνυση του Π. Καμμένου κατά των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», αλλά και για το δημοσίευμα της εφημερίδας για τη μήνυση κατά των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» για τη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού.

Το Μαξίμου παρέχει κάλυψη στον κ. Καμμένο για τις μηνύσεις, ενώ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ως τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα.

«Η αναπαραγωγή της συκοφαντικής αθλιότητας του «Φιλελεύθερου» από τον κ. Μητσοτάκη, απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αθεράπευτη ροπή του προς τον λαϊκισμό. Τη στιγμή που η χώρα πληρώνει από το υστέρημά της, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη, αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα, αν πιστεύει και στο ελάχιστο όσα ως αρχισυντάκτης μιας τοξικής εφημερίδας “αποκαλύπτει”» σημειώνει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Ο αρχηγός της ΝΔ είναι ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση. Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.  Προφανώς, όσο ξεφουσκώνουν οι αυταπάτες του για τους συσχετισμούς στην κοινωνία, τόσο θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα φουσκώνει ο λαϊκισμός, το κύμα λάσπης, και η ακροδεξιά πόλωση από τον ίδιο, και την ακροδεξιά παρέα, που έχει εγκαταστήσει στην κορυφή της ΝΔ».

►Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για μήνυση κατά δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου»: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα

Ανταπαντώντας, πηγές της ΝΔ, τόνιζαν πως «στο Μαξίμου, βρίσκονται πια σε διαρκές παραλήρημα. Πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το σημερινό non paper μιας non κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ασκήσει δριμεία κριτική για τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Μόριας, «που είναι η ντροπή της πατρίαδας μας», αλλά και για την σύλληψη των δημοσιογράφων μετά τη μήνυση Π. Καμμένου, άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ότι αντί να απολογείται, εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. 

Παράλληλα δεσμεύτηκε: Πρώτον να καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δεύτερον η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, να έρθει στο φως και τρίτον, η χώρα να αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική.