ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιείται από την ΕΚ ο Φωκάς – Λεβέντης: Σύντομα όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2018, 15:35 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2018, 08:56
Ανεξαρτητοποιείται από την ΕΚ ο Φωκάς – Λεβέντης: Σύντομα όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους
Facebook Twitter Whatsapp

Φυλλορροεί η ΚΟ, στην πόρτα της εξόδου και ο Σαρίδης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τον Γιώργο Σαρίδη το περίμεναν στην Ένωση Κεντρώων, από τον… Αριστείδη Φωκά τελικά προέκυψε το πρόβλημα για τον Βασίλη Λεβέντη. Και αυτό γιατί μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Φωκάς βγήκε ζωντανά στην Βεργίνα Τηλεόραση, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του και αύριο αναμένεται να καταθέσει την επιστολή ανερξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος με δήλωσή του στο Newpost, επεσήμανε πως σύντομα, όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους: «Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα μιλήσω σε κομματική εκδήλωση στο Κάραβελ, όπου και θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Εκεί όλοι θα πάρουν την απάντηση τους. Η ΕΚ δεν κινδυνεύει, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια νέα μεγάλη νίκη» 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε αποχωρήσει εκνευρισμένος από την εσωκομματική σύσκεψη αρκετά πριν αυτή τελειώσει. Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των όσων διεμήφθησαν, ο βουλευτής μέσα στη σύσκεψη είπε: «Είναι απαράδεκτη εικόνα κόμματος αυτή! Ντρέπομαι για όλους».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η σύσκεψη είχε συγκληθεί κατά κύριο λόγο για τον βουλευτή Γ. Σαρίδη και τις επικρίσεις που διατύπωνε σε βάρος του κ. Λεβέντη. Μάλιστα, ακόμα δεν έχει εκλείψει το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, καθώς κατά την ίδια σύσκεψη, ο ίδιος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως δεν ζητά συγγνώμη για τις πράξεις του, ούτε παραδίδει την έδρα.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Λεβέντης μίλησε στους δημοσιογράφους και έκανε λόγο για «αδιέξοδο» το οποίο αναμένεται να επιλυθεί μετά από σύσκεψη με παλαιότερα στελέχη της ΕΚ.

Προς διάλυση η ΚΟ της ΕΚ

Έπειτα και από τις τελευταίε εξελίξεις καθίσταται σαφές πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων φυλλορροεί, με το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες της πλήρους διάλυσής της να είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό.

Και αυτό γιατί σε περίπτωση που αποχωρήσει και ο κ. Σαρίδης, η ΕΚ μένει με τέσσερις μόλις βουλευτές, δηλαδή έναν λιγότερο από τον αριθμό που απαιτείται για τη συγκρότηση της ΚΟ.

Πάντως η Ένωση Κεντρώων, εξέδωσε μια ανακοίνωση για την επίμαχη σύσκεψη, πριν τις δηλώσεις Φωκά,  στην οποία διαβεβαιώνει πως το κόμμα δεν κινδυνεύει: «Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Για την ιστορία, από την έναρξη της Κοινοβουλευτικής Περιόδου, έχουν αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Γιώργος Κατσιαντώνης και ο Γιώργος Καρράς.