current views are: 8

25 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:47

Όλα ανοιχτά για τον χρόνο των εκλογών

Οι αποφάσεις του Τσίπρα θα εξαρτηθούν από το εάν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις

Δημοσίευση 17:47’
Εκλογές 2023

Οι αποφάσεις του Τσίπρα θα εξαρτηθούν από το εάν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις

Στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα κόμματα, όπως η αποχώρηση του Αρ. Φωκά από την Ένωση Κεντρώων, και στα σενάρια περί επίσπευσης του χρόνου των εκλογών αναφέρθηκε στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

Αρχικά, σχολιάζοντας το κύμα αποχωρήσεων στην Ένωση Κεντρώων, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως «τα μικρά κόμματα που δεν έχουν σαφή πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση, έχουν εκ των πραγμάτων προβλήματα συνοχής. Αυτό είναι ένα ζήτημα που ενδεχομένως θα εξετάσει η κυβέρνηση γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στο πολιτικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια, ο Τάκης Χατζής, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός βλέποντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό περιβάλλον κάνει σκέψεις για να πάει σε εκλογές πριν τον Οκτώβριο του 2019. «Εμπάργκο, επιθέσεις σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, συνθέτουν ένα άσχημο πολιτικό κλίμα. Και είμαι βέβαιος πως ο κ. Τσίπρας έχει αναθεωρήσει την αρχική στρατηγική του θέση να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 και το ξανασκέφτεται ώστε να στήσει κάλπες νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο, συνέχισε:

«Το σενάριο (…)  έχει συζητηθεί στο παρελθόν και είναι μία από τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός. Αυτό σημαίνει πως η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετατίθεται για την επόμενη κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως, ο δημοσιογράφος, ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως τα πάντα θα οριστικοποιηθούν μετά το προσχέδιο του προϋπολογισμού και όταν λήξει το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων:

«Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Τσίπρα είναι οι συντάξεις. Γιατί εάν το κερδίσει αυτό το στοίχημα, θα μπορεί να δώσει και την 13η σύνταξη. Ωστόσο, υπάρχει και η απόφαση του δικαστηρίου για την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους, που είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.  Αντιλαμβάνεται κάποιος πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο τον εκλογών. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφότου ολοκληρωθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον χρόνο των εκλογών».


σχετικα αρθρα