current views are: 5

27 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:27

Τζανακόπουλος για συντάξεις: Υπομονή μέχρι να τελειώσουν οι συζητήσεις με τος θεσμούς

Σε δύο επίπεδα η διαπραγμάτευση 

Δημοσίευση 13:27’

Σε δύο επίπεδα η διαπραγμάτευση 

Τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν είναι απαραίτητη η περικοπή των συντάξεων επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 και συνέστησε υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς.

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε άλλωστε ότι η συζήτηση μαζί τους διεξάγεται σε δυο επίπεδα, αφενός στα στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση τα οποία καταδεικνύουν ότι το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό -αφού δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του συστήματος- αφετέρου στο σκέλος του δημοσιονομικού πεδίου καθώς τα στοιχεία της οικονομίας δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για τη μη εφαρμογή του μέτρου χωρίς να επηρεάζονται οι στόχοι.

Για τις συλλήψεις δημοσιογράφων

Για τις συλλήψεις δημοσιογράφων βάσει του νόμου που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε «πρέπει πως να διατηρούμε πάντοτε πολύ λεπτές ισορροπίες, ξέρετε, η εξουσία του Τύπου είναι τεράστια και του δημοσιογράφου πολύ μεγάλη, όταν έχει τη δυνατότητα να γράψει στο ευρύ κοινό αυτό που εκείνος θεωρεί ως είδηση. Θα πρέπει να υπάρχει και ένας τρόπος για όσα πρόσωπα είναι δημοσίως εκτεθειμένα να προστατεύουν τους εαυτούς τους σημείωσε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί από κανέναν πολίτη να προσφύγει στον φυσικό του δικαστή».

«Άρα θα πρέπει κάθε φορά να τηρούνται πολύ συγκεκριμένες ισορροπίες. Υπάρχουν πράγματα που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει, όπως για παράδειγμα η αυτόφωρη διαδικασία περί συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου,  για το οποίο πρέπει, πράγματι, να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για να δούμε εάν εξυπηρετεί σε κάτι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν εξυπηρετεί, θα μπορούσε να καταργηθεί δήλωσε και καταλήγοντας πρόσθεσε πως από την άλλη πλευρά, «και τα όργανα των δημοσιογράφων θα πρέπει να λειτουργήσουν προστατευτικά για τη δεοντολογία, να λειτουργήσουν με ένα τρόπο που να διατηρεί το επίπεδο της δημοσιογραφίας υψηλό.


σχετικα αρθρα