ΠΟΛΙΤΙΚΗ

VMRO για δημοψήφισμα: Έγινε νοθεία, ο Ζάεφ να ετοιμαστεί για αποστρατεία

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2018, 22:39 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2018, 22:22
VMRO για δημοψήφισμα: Έγινε νοθεία, ο Ζάεφ να ετοιμαστεί για αποστρατεία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι πρώτες αντιδράσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα

Σταθερά στη γραμμή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε το VMRO, δια του προέδρου του Χριστιάν Μιτσόκφσκι, ο οποίος σε δηλώσεις του υπονόησε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στις αλλαγές του συντάγματος.

«Οι “Μακεδόνες” ζουν εδώ, η ταυτότητά μας, η γλώσσα μας είναι “Μακεδονική”, οι πρόγονοί μας είναι “Μακεδόνες”», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος [σ.σ. η αποχή δηλαδή], επικράτησε της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως όσοι απείχαν, αλλά και όσοι καταψήφισαν τη Συμφωνία, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.

Καταλήγοντας τόνισε πως «ο κ. Ζάεφ να μην ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, αλλά καλύτερα να ετοιμαστεί για πολιτική αποστρατεία».

Νωρίτερα, το VMRO κατήγγειλε νοθεία στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας λόγο για απότομη άνοδο της συμμετοχής σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διασικασία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κόμματος, στην περιφέρεια του Chair η συμμετοχής ξαφνικά εκτινάχθηκε από το 27% στις 3 μμ στο 60% στις 6.30 τοπική ώρα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το VMRO, ότι κάθε δύο ώρες προστίθεντο περίπου 500 ψήφοι.

Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, τη διαδικασία του δημοψηφίσματος παρακολούθησαν 11.097 εγχώριοι παρατηρητές και 493 διεθνείς.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο 20% των εκλογικών περιφερειών, το «ναι» στη συμφωνία με την Ελλάδα συγκεντρώνει το συντριπτικό ποσοστό του 91,3%, ενώ το «όχι» μόλις 6,03%, ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 22.00 ώρα Ελλάδας.