current views are: 9

1 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση15:25

Δανέλλης: «Ναι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν συνδεθεί με το Μακεδονικό

Πρόκειται βεβαίως για μια άποψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο εσωκομματικών τριβών εντός του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη

Δημοσίευση 15:25’

Πρόκειται βεβαίως για μια άποψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο εσωκομματικών τριβών εντός του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη

Να στηρίξει το Ποτάμι την κυβέρνηση σε περίπτωση που η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης συνδεθεί με το Μακεδονικό, ζήτησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η εθνική συνείδησή μας επιβάλλει να κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών αν ολοκληρωθεί θετικά ο περιπετειώδης κύκλος στα Σκόπια. Αν η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης συνδεθεί με το μακεδονικό πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Πρόκειται βεβαίως για μια άποψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο εσωκομματικών τριβών εντός του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο μετά την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να βρει τον βηματισμό του και διαμηνύει πως θα προχωρήσει αυτόνομα στην πορεία προς τις κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το Ποτάμι, τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός, όσο και ο Γιώργος Αμυράς έχουν ταχθεί αναφανδόν κατά της συμφωνίας. Είναι επίσης η πρώτη φορά που ο κ. Δανέλλης καταθέτει τόσο ανοιχτά πρόταση για στήριξη της κυβέρνησης σε περίπτωση που δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις λόγω του Σκοπιανού.

Κατά τα άλλα, ο βουλευτής, υποστήριξε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπου η αποχή κυριάρχησε ότι: «Αν τα είχαμε δώσει όλα οι άλλοι θα τα έπαιρναν, αυτό όμως δεν συνέβη. Η στάση μας στο μακεδονικό έχει να κάνει με τη σοβαρότητά μας ως ισότιμου εταίρου στη δυτική οικογένεια. Η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ δείχνει ότι υπάρχει θέμα εθνικού φιλότιμου. Σκεφτείτε να απαιτούταν από εμάς να αλλάξουμε όνομα και ταυτότητα».

Σε σχέση με όσα είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδ. Κωνσταντινόπουλος για αργυρώνητους βουλευτές, ο κύριος Δανέλλης ανάφερε: «Δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσεις τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Βουλευτές προοδευτικών κομμάτων δεν είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις και γι αυτό ο κ. Κωνσταντινόπουλος πρέπει να μαζευτεί».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.


σχετικα αρθρα