Το συντονιστικό και επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την επικράτεια, καθώς και για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που πραγματοποιούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων, καθώς και για τις επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη και από τον διοικητή του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου υποστράτηγο Κωνσταντίνο Πετρόπουλο.

Επίσης, ενημερώθηκε για την υποδοχή των ευρωπαϊκών πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν δεχθεί το αίτημα της χώρας μας για συνδρομή στα πύρινα μέτωπα, την ετοιμότητα και τη διάθεσή τους στους τόπους των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες όλων των πυροσβεστών, που επιχειρούν ακατάπαυστα, στα μέτωπα των πυρκαγιών, σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά την επίσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ σήμερα, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Πολιτείας, πρώτα από όλα, και ταυτόχρονα για να δώσει τα συγχαρητήριά του στον αρχηγό και σε όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και σε όλους τους εθελοντές πολίτες, οι οποίοι συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών κυρίως στον Έβρο, στην Αιτωλοακαρνανία, στη Ζάκυνθο και στην Αρκαδία, τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, όπως και το Σαββατοκύριακο, που έπεται, καθώς οι άνεμοι είναι δυνατοί, αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση και δυσκολεύουν τις προσπάθειες που κάνει η Πυροσβεστική και όλες οι τοπικές δυνάμεις. "Παρ΄ όλα αυτά όμως με συνεχή προσπάθεια, με αυταπάρνηση θα έλεγα, όλη τη νύχτα και όλη τη μέρα, σε όλη τη χώρα και με όλα τα εναέρια μέσα στον αέρα, σε συνεργασία με όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται ότι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση", συμπλήρωσε.