current views are: 7

2 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:05

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή για να αποφασίσει ο λαός

«Φαιδρό το θέαμα της κυβέρνησης»

Δημοσίευση 12:05’

«Φαιδρό το θέαμα της κυβέρνησης»

Αποστολή στη Σάμο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις διαφορετικές θέσεις που διατυπώνονται εντός των κυβερνητικών εταίρων μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Πατώντας πάνω στην αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με αφορμή την ερμηνεία του δημοψηφίσματος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι φαιδρό το θέαμα μιας κυβέρνησης ο ένας υπουργός να λέει μαζί με τον πρωθυπουργό άλλα για το δημοψήφισμα και ο υπουργός Άμυνας να πανηγυρίζει πως είναι άκυρο. Και οι δύο μαζί θέλουν να μείνουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές «το συντομότερο δυνατό», ζητώντας να «αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία των Πρεσπών, πριν αυτή έρθει στη Βουλή».

Τέλος υποστήριξε πως αποτελεί «επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία των Πρεσπών που για πρώτη φορά εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Εμείς αυτή τη συμφωνία δεν θα την λυτρώσουμε ούτε τώρα ούτε αν τη βρούμε μπροστά μας στην επόμενη Βουλή».

►Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Θα απλοποιήσουμε μονομερώς τη διαδικασία χορήγησης ασύλου

σχετικα αρθρα