current views are: 12

3 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:17

Τα δύο φαβορί του ΣΥΡΙΖΑ στην κούρσα για τον δήμο της Αθήνας

Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος

Δημοσίευση 17:17’
Δημοσκόπηση

Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίαση πως μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει η λίστα με τους υποψήφιους για τους βασικούς μεγάλους δήμους και όλες τις περιφέρειες να είναι έτοιμες, αφού τα πρόσωπα που θα στηριχθούν από το κόμμα θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Η “μάχη” του 2014 απέδειξε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι το “δυνατό χαρτί” της Κουμουνδούρου και για αυτό το λόγο οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι περιφερειακές συσκέψεις δεν σταματούν. 
 
Η πολύ καλή εμφάνιση στο δήμο της Αθήνας με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη πριν από 4 χρόνια, έχει προκαλέσει μεγάλες προσδοκίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει μια δυνατή υποψηφιότητα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έχει “κλειδώσει” από τη ΝΔ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr o Αρχιτέκτων Μηχανικός Νίκος Μπελαβίλας έχει ήδη “βολιδοσκοπηθεί” για να είναι ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου, αφού θεωρείται μια κίνηση με έντονα αριστερά χαρακτηριστικά που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Ο κ. Μπελαβίλας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολεοδομίας στο ΕΜΠ, μέλος της Γραμματείας Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και γνώστης των χωροταξικών αναγκών της πρωτεύουσας μέσα από τις μελέτες του.

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Ανάπλαση Αθήνα ΑΕ”, εταιρίας που ασχολείται με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.
 
Αν τελικά η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα δεν προχωρήσει στο τραπέζι εξακολουθεί να παραμένει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η Έλενα Κουντουρά. Η υπουργός Τουρισμού έχει κρατήσει ιδιαιτέρως χαμηλούς τόνους στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να τη στηρίξει όταν θα έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η προσέλκυση ψηφοφόρων από το κεντροδεξιό ακροατήριο δίνει “πόντους” στην υποψηφιότητα της και θεωρείται ότι είναι από τα λίγα πρόσωπα των ΑΝΕΛ που έχουν πολύ καλή διείσδυση στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως κανένα όνομα δεν έχει “κλειδώσει” ακόμα για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και οι συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχουν προχωρήσει μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 13 -14 Οκτωβρίου.
 


σχετικα αρθρα