current views are: 7

6 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:06

Μ. Λαζαρίδης: Στις εκλογές θα συντριβεί ο λαϊκισμός

«Στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ επικρατεί το δόγμα “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα”», τονίζει.

Δημοσίευση 10:06’

«Στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ επικρατεί το δόγμα “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα”», τονίζει.

Απουσία θέσεων και αρχών καταλογίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριακου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης, «επικρατεί το δόγμα “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα“. Δεν έχουν ούτε αρχές ούτε θέσεις. Βγήκαν με το σύνθημα “Αμερικανοί φονιάδες των λαών” και περηφανεύονται ότι εκτελούν χωρίς δεύτερη κουβέντα όσα ζητούν οι ΗΠΑ. Βγήκαν με σύνθημα να σκίσουν το Μνημόνιο και υπέγραψαν δύο. Βγήκαν μοιράζοντας 13η σύνταξη και έκοψαν κατά 35% τις κύριες και κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους. Μιλούν για κοινωνικές πολιτικές, αλλά έκοψαν το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα. Απέκλειαν τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά ήδη την έκαναν. Απέκλειαν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά ήδη την επέβαλαν σχεδόν σε όλα. Θεωρούσαν απαράδεκτο το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αμυγδαλέζα και έφτιαξαν τον καταυλισμό της ντροπής στη Μόρια».

Για τις εξελίξεις στα Σκόπια, ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ ανέφερε: «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και δεν συνδέεται με τις εξελίξεις στο εσωτερικό των Σκοπίων. Η συμφωνία είναι σάπια και επιβλαβής και δεν πρόκειται να την κυρώσουμε. Η κυβέρνηση με πόσα πρόσωπα μπορεί να εμφανίζεται; Αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο κ. Καμμένος έσπευσε να υποστηρίξει ότι είναι άκυρο, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Ζάεφ για να του πει να προχωρήσει και ο κ. Κοτζιάς κατέφυγε σε πυθιακούς χρησμούς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα. Δεν κυβερνιέται έτσι ένας τόπος».

Για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να υποστεί συντριπτική ήττα ο λαϊκισμός και να αποδοκιμαστεί η πολιτική εξαπάτηση, η ανευθυνότητα, ο καιροσκοπισμός. Πάνω από όλα ζητούμε θετική ψήφο των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει μια συμφωνία αλήθειας για ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης της Πατρίδας μας και επιδιώκουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Θέλουμε να θεμελιώσουμε μια νέα προοπτική για όλους τους Έλληνες και μπορούμε να τα καταφέρουμε».


σχετικα αρθρα