current views are: 8

8 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση13:36

Σγουρός: Θα είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΙΝΑΛ

Δηλώνει ότι επιστρέφει για να ξαναφέρει την κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοσίευση 13:36’

Δηλώνει ότι επιστρέφει για να ξαναφέρει την κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής

Με το μήνυμα ότι επιστρέφει για να ξαναφέρει την κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, δήλωσε ότι δεν έλειψε ποτέ από την Περιφέρεια Αττικής. «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν είμαι περαστικός από την αυτοδιοίκηση. Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος» σημείωσε ο κ. Σγουρός. Επίσης, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» τη περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Για την καταστροφή στο Μάτι, ο κ. Σγουρός τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι και απέδωσε σε στοιχείο του «πελατειακού κράτους τη συγκέντρωση των εξουσιών που διατηρεί η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου «σημαντικές αποφάσεις για τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνονται στους δήμους και στις περιφέρειες». Επίσης, εκτίμησε ότι ο νόμος Σκουρλέτη δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο με την αλλαγή του εκλογικού σύστηματος «ευελπιστώντας να διασώσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια».

Τέλος, αναφορικά με την Κεντροαριστερά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής. «Το φαινόμενο της δημοκρατίας των μειοψηφιών, εάν δεν αντιστραφεί, θα πλήξει καίρια την κοινωνική συνοχή και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις κοινωνίες» υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

 


σχετικα αρθρα