ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Καμμένου για βάσεις των ΗΠΑ σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2018, 10:44 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 14:44
Πρόταση Καμμένου για βάσεις των ΗΠΑ σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη
Facebook Twitter Whatsapp

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως ακούγεται να λέει ο κ. Καμμένος στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών:

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Τζέιμς Μάτις, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.