current views are: 8

10 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:05

ΚΚΕ κατά Καμμένου: Η κυβέρνηση είναι το καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Με αφορμή την πρόταση του υπουργού Άμυνας να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημοσίευση 10:05’

Με αφορμή την πρόταση του υπουργού Άμυνας να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την πρόταση του Πάνου Καμμένου να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στον Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

 «Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημοσίως, δια στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικάνους. Όλα αυτά αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει τόσο την ίδια την κυβέρνηση όσο και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί, βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους» καταλήγει το ΚΚΕ.

Η πρόταση Καμμένου

Πρόταση να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως ακούγεται να λέει ο κ. Καμμένος στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών:

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Ο Τζέιμς Μάτις, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.


σχετικα αρθρα