current views are: 5

10 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:19

ΝΔ κατά Καμμένου για την… αντιπρόταση στο Σκοπιανό: «Σχιζοφρένεια!»

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς»

Δημοσίευση 10:19’

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς»

Η διγλωσσία της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύθηκε με το… εναλλακτικό σχέδιο που παρουσίασε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Πάνος Καμμένος για την ΠΓΔΜ, προτείνοντας μια βαλκανική συμμαχία απέναντι στη Ρωσία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει λόγο για «διπλωματική σχιζοφρένεια».

«Η πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τώρα εξάγεται και διεθνώς», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

 «Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, προεξοφλώντας την απόρριψη από τα Σκόπια της συμφωνίας που ο ίδιος συνυπέγραψε, εισηγήθηκε στις Η.Π.Α. μια… δική του βαλκανική πολιτική, παριστάνοντας τον υπουργό των Εξωτερικών και αδιαφορώντας πλήρως για τις θέσεις του κ. Κοτζιά», υπογραμμίζει ο κ. Κουμουτσάκος και καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση:
 
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε αν όσα είπε ο υπουργός Άμυνας στην Ουάσινγκτον βρίσκουν σύμφωνο τον ευρισκόμενο στην Ελούντα κ. Τσίπρα.Όσο για τον κ. Καμμένο, αντί να διαφωνεί θεωρητικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ας πράξει το αυτονόητο για να μην δημιουργηθούν άλλα τετελεσμένα. Να αποσύρει άμεσα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ, πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.


σχετικα αρθρα