current views are: 8

11 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση04:18

Η πρόβλεψη Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών και ο… εξάγγελος Καμμένος

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε από Ευρωπαίους διπλωμάτες για το κλίμα οξύτητας που επικρατεί ήδη στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών

Δημοσίευση 04:18’

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε από Ευρωπαίους διπλωμάτες για το κλίμα οξύτητας που επικρατεί ήδη στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών

Ήταν λίγο πριν τις εννιά χθες το πρωί, όταν η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, Andrea Ikić-Böhm, υποδεχόταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην είσοδο της πρεσβευτικής κατοικίας στο Ψυχικό. Αμέσως τον οδήγησε στον κήπο, όπου τον περίμεναν οι υπόλοιποι πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα και αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, προχώρησαν στο εσωτερικό του σπιτιού, για να ξεκινήσει το πρόγευμα εργασίας που οργάνωσε η πρεσβεία, στο πλαίσιο της αυστριακής προεδρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, για το κλίμα οξύτητας που επικρατεί ήδη στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών και που μεταδίδεται, όπως του ελέχθη, στο εξωτερικό. Ο ίδιος απέδωσε τον διχαστικό λόγο αποκλειστικά στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους». 

 

Η επόμενη ερώτηση, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσε τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο και δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες, εκείνος θα επιμείνει να μιλά «για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, απέναντι σε μια κυβέρνηση που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και υποδαυλίζει τον διχασμό των πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε και μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που», όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας». Στη συνέχεια εξήγησε το σχέδιο της ΝΔ, τονίζοντας ότι «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο θέμα της εμπιστοσύνης όχι μόνο είναι τεράστια, αλλά συνεχίζεται, με τον Πάνο Καμμένο να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, μετά από συνάντηση που είχε στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, για Plan B στο Σκοπιανό αλλά και για νέες αμερικανικές βάσεις, οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση να ρωτά την κυβέρνηση, ποιος ασκεί τελικά την εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα.

Το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, υποκαθιστά τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, δείχνει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιδιώκει να πετύχει την πολιτική επιβίωσή του, σε βάρος της χώρας. Άλλωστε, όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση εβρισκόμενη σε αποδρομή, δεν ασχολείται με το μέλλον της Ελλάδας, αλλά με την παράταση του πολιτικού βίου της.

Ωστόσο, στην οδό Πειραιώς, παρά τα πυρά που εξαπέλυσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά του υπουργού Άμυνας για τα όσα είπε, δεν θα τους προκαλέσει εντύπωση, αν και στο ζήτημα αυτό αποδειχθεί τελικά ότι ο κ. Καμμένος δεν ενήργησε μόνος του, αλλά σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα. Ο λόγος είναι ότι κάτι ανάλογο έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε λειτουργήσει ξανά ως εξάγγελος.

Τον Ιούνιο του 2015 , ως εταίρος μιας κυβέρνησης της «Αριστεράς», που ακόμη μιλούσε καταγγελτικά για τις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος είχε επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και είχε συνάντηση με την αμερικανίδα υφυπουργό Άμυνας Christine Wormuth. Αμέσως μετά δήλωσε ότι συζήτησε μαζί της «τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία Νατοϊκή αεροπορική βάση, στην Κάρπαθο». Λίγους μήνες αργότερα ο κ. Τσίπρας προσέδενε τη χώρα για τα καλά στο αμερικανικό άρμα, αφήνοντας πίσω του τις σχέσεις με τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν…


σχετικα αρθρα