ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζούφη: Στηρίζουμε τις Πρέσπες - Δεν θα γίνουμε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 11:43 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 16:52
Τζούφη: Στηρίζουμε τις Πρέσπες - Δεν θα γίνουμε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση επί του ζητήματος των δηλώσεων Καμμένου για τη διαμόρφωση τόξου στα Βαλκάνια αλλά και τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βασεων στην Ελλάδα πήρε και η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη. 

Μιλώντας στη Βουλή στο περιθώριο συζήτησης νομοσχεδίου, η υπουργός είπε πως  «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να προχωρήσει στις αλλαγές στο σύνταγμά της και μόνο εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην ελληνική Βουλή». 

Η κ. Τζούφη σημείωσε πως πρόκειται βιώσιμη συμφωνία, η οποία μπορεί να προάγει τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια. 

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας διότι η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ, είναι δύναμη σταθερότητας για την περιοχή και στόχος της είναι να βελτιώνει διαρκώς τις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση», πρόσθεσε με νόημα.