current views are: 10

11 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση15:21

Γεννηματά: «Βλάπτουν τη χώρα, να φύγουν τώρα»

«Μύδροι» ΚΙΝΑΛ κατά Τσίπρα και Καμμένου

Δημοσίευση 15:21’

«Μύδροι» ΚΙΝΑΛ κατά Τσίπρα και Καμμένου

Εν μέσω δημοσιευμάτων, που προκαλούν θύελλα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας και με μια κυβέρνηση να παρουσιάζει δυο και περισσότερα πρόσωπα στους διεθνείς συμμάχους της χώρας με αφορμή τις προτάσεις του κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα, Πάνου Καμμένου για παραχώρηση νέων βάσεων στο ΝΑΤΟ και δημιουργίας ενός αμυντικού «άξονα» των Βαλκανίων, η Φώφη Γεννηματά παρεμβαίνει με μια λακωνική δήλωση ζητά την απομάκρυνση από την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

«O συνεταιρισμός Τσίπρα – Καμμένου βλάπτει τη χώρα, την αξιοπιστία της και τα εθνικά της συμφέροντα. Είναι κατάντια, να φύγουν τώρα».

Με τις διεργασίες στα Βαλκάνια να κορυφώνονται και την κατάσταση στο εσωτερικό εξαιτίας της απόλυτης διαφωνίας των κυβερνητικών το ΚΙΝΑΛ και τα στελέχη του χτυπούν τον Υπουργό Άμυνας και το μέγαρο Μαξίμου για το οποίο σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες καταφέρονται με απαξιωτικές εκφράσεις γιατί όπως λένε τους ξεφτιλίζει και αυτοί δεν μπορούν να πουν και τίποτα. 

Το ζήτημα όμως επισημαίνουν είναι ότι ‘γελοιοποιούμαστε» διεθνώς από τον υπουργό Άμυνας ο οποίος εμφανίζεται με δική του ατζέντα, δεν εκφράζει την κυβέρνηση στις εμφανίσεις του στο εξωτερικό, «πουλάει» πατριωτισμό για το όνομα ενώ δίνει τα πάντα στις ΗΠΑ. 

Βλέπουν ρωγμή στο γάμο Τσίπρα – Καμμένου

Το τελευταίο κρούσμα είναι το κερασάκι στην τούρτα λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη τα στελέχη της οποίας μπορεί να εμφανίζονται ότι θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά μια μερίδα στελεχών επισημαίνει ότι η ρωγμή στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων έχει αρχίσει να μεγαλώνει και να γίνεται πλέον ορατή και από τους πολίτες. 

«Δεν μπορούν, όμως να παίζουν με τη χώρα» λέει κορυφαίο στέλεχος και γι’ αυτό δεν αποκλείουν εξελίξεις από την πλευρά των ΑΝΕΛ, μετά και την τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ ότι θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση αν δεσμευτεί η ΝΔ ότι δεν θα φέρει συμφωνία με το όνομα Μακεδονία. 

Υπάρχει και μια σημαντική μερίδα που βλέπει μεν τα προβλήματα στη συμβίωση των δυο ωστόσο εξαιτίας του τυχοδιωκτισμού τους κι της ανάγκης τους να παραμείνουν στην κυβέρνηση πάση θησία όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι παρά η ανάγκη του κ. Καμμένου να διασώσει τους ΑΝΕΛ από τη δημοσκοπική κατάρρευση και να προκαλέσουν μαζί με τον κ. Τσίπρα όσο το δυνατό μεγαλύτερη πόλωση στο πολιτικό σκηνικό. 


σχετικα αρθρα