ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γνώση και πρόθεση» διακρίνει η ΝΔ στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2018, 18:45 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2018, 17:28
«Γνώση και πρόθεση» διακρίνει η ΝΔ στη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Μείζον ζήτημα» λέει η αρμόδια τομεάρχης Όλγα Κεφαλογιάννη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«H παραχώρηση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί μείζον ζήτημα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί» δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι «είναι νομικά αδύνατο να μεταβιβαστούν αρχαιολογικοί χώροι»

 «Σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις, το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται, ως όφειλε, να απαντήσει» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.
 
«Οι δηλώσεις "καλών προθέσεων", το "άδειασμα" της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και οι γενικόλογες απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους μας ότι δεν υπήρξε αμέλεια, αλλά γνώση και πρόθεση» δήλωσε.
 
»Ωστόσο, η λύση σε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα δεν δίνεται αφήνοντας κλειστή την Ακρόπολη και άλλους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους.
 
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται. Τα μνημεία μας δεν αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής. Ας κάνει άμεσα αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα».