current views are: 9

11 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση17:41

Το Μαξίμου πρέπει να τοποθετηθεί επίσημα για το αλαλούμ με τον Καμμένο

Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ανεχθεί αυτή την κατάσταση

Δημοσίευση 17:41’

Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ανεχθεί αυτή την κατάσταση

Στις πολιτικές εξελίξεις που έφερε το «Plan B», του Πάνου Καμμένου για αμυντικές συμφωνίες στα Βαλκάνια, αντί της συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε την εικόνα διχασμού που επικρατεί στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό, ιδίως σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα».

Ερμηνεύοντας τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου περί προσήλωσης στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Τάκης Χατζής εκτίμησε πως αυτή δεν απευθυνόταν στον Π. Καμμένο, αλλά στον Ζ. Ζάεφ, ώστε να προβλεφθούν πιθανές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, «αυτό το μήνυμα είχε κάτι το προσβλητικό για τον κ. Καμμένο, γιατί επί της ουσίας το Μαξίμου έλεγε στον Ζάεφ να αγνοήσει τον υπουργό Άμυνας» και τα όσα ανέφερε για το εναλλακτικό σχέδιο.

Ως προς την εικόνα που επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τις διαφορετικές τοποθετήσεις του Τέρενς Κουίκ, ο δημοσιογράφος τόνισε: «Υπάρχει ένας διχασμός στους ΑΝΕΛ γιατί πάντα τα κόμματα χωρίς σαφή ιδεολογική ταυτότητα παρουσιάζουν διχαστικά φαινόμενα σε τέτοιες περιστάσεις. Δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις των αρχηγών των κομμάτων, όπως είπε ο κ. Κουίκ. Η θέση του κόμματος είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο του».

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω πρόταση του κ. Καμμένου θα σηματοδοτήσει εξελίξεις, εκτίμησε ο δημοσιογράφος. «Δεν έχουν σημασία οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει; Θα ανεχθεί αυτή την κατάσταση; Δεν έχει να πει κανένας τίποτα επίσημα από το Μέγαρο Μαξίμου;» σχολίασε ο δημοσιογράφος και κατέληξε:

«Θα ανεχτεί ο κ. Τσίπρας αυτό που έγινε τώρα; Δεν μπορούν να γίνονται τέτοια πράγματα και να μην τοποθετείται το Μαξίμου. Ο κ. Καμμένος πήγε στις ΗΠΑ και έκανε μια πρόταση η οποία αλλάζει όλο το γεωπολιτικό σκηνικό στην περιοχή αν και εφόσον εφαρμοστεί. Είναι μια πρόταση η οποία δίνει διέξοδο στην αντιπολίτευση του Ζάεφ και μιλάει επίσης για την απομόνωση της Ρωσίας, λίγες εβδομάδες πριν το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα. Θα ανεχτεί ο κ. Τσίπρας αυτό το αλαλούμ και μάλιστα στις ΗΠΑ μπροστά στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας;»


σχετικα αρθρα