current views are: 10

12 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:15

Γ. Μαυρωτάς στο «Ακραίως»: Αν εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας, δεν θα υποκύψουμε

«Ο κ. Καμμένος μιλάει για το κομματικό του ακροατήριο και βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας».

Δημοσίευση 09:15’

«Ο κ. Καμμένος μιλάει για το κομματικό του ακροατήριο και βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας».

«Έχουμε πει θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αν θέλει όμως να εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας, εμείς δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαυρωτάς, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, επισήμανε στην εκπομπή, τους κινδύνους από τη διχογνωμία της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. «Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση, που άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αυτό ρίχνει στα τάρταρα την αξιοπιστία της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο. Ο κ. Καμμένος μιλάει για το κομματικό του ακροατήριο και βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας».

Μάλιστα στάθηκε στην πρόταση του Ποταμιού για Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και εξήγησε γιατί καθυστερεί η σύστασή του. «Έχουμε προτείνει κάτι, που θα είναι πιο αποτελεσματικό: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που θα χαράσσει την εξωτερική πολιτική, ώστε να μην αλλάζει κάθε Σαββατοκύριακο. Να υπάρχει εθνική γραμμή μακροπρόθεσμη, που όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις να μην αλλάζει. Έχει γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του ΥΠΕΞ. Την πρωτοβουλία για να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο την έχει το ΥΠΕΞ. Καθυστερεί γιατί κανένας δεν θέλει να εκχωρήσει τις δυνατότητες αυτές».

Παρά την ένταση των τελευταίων ημερών λόγω των λεγόμενων του Π. Καμένου, ο κ. Μαυρωτάς δεν βλέπει αναταράξεις στην κυβέρνηση έως τον Μάρτιο. «Βλέπω κάποιες αντιδράσει του ΣΥΡΙΖΑ στα λεγόμενα του κ. Καμμένου, αλλά όχι αναταράξεις. Όταν έρθει η συμφωνία δεν θα του αρκεί του κ. Καμμένου να καταψηφίσει, αλλά κάτι πιο δραστικό για να συνεχίσει να φοράει τη στολή του Μακεδονομάχου».

Ο βουλευτής του Ποταμιού επανέλαβε ότι: «θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά αν υπάρξει στη ρητορική θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, θα διαχωρίσουμε τη θέση μας».


σχετικα αρθρα