ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Βρήκαν γραμματέα κάτω των 30, επιστρέφει η Ξηροτύρη

του Σωτήρη Μπολάκη - Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2018, 18:02 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2018, 21:29
ΔΗΜΑΡ: Βρήκαν γραμματέα κάτω των 30, επιστρέφει η Ξηροτύρη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεδριάζει η ΚΕ

Συνεδριάζει η ΚΕ με τον πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχάρόπουλο να κάνει την έκπληξη σήμερα προτείνοντας ένα πολύ νέο μέλος της ΚΕ να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα. Οι πληροφορίες θέλουν το πρόσωπο έκπληξη να είναι μάλιστα κάτω των 30 ετών γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει την ανανέωση και της Αγίου Κωνσταντίνου. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή των νέων οργάνων. Οι αλλαγές αναμένονται ριζικές λένε οι πληροφορίες με την ηγεσία να κινείται σε μια κατεύθυνση αναδιάταξης του κόμματος ενόψει δύσκολων μαχών και αναμετρήσεων που έρχονται με νέα εκτελεστική γραμματεία.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και το ΚΙΝΑΛ να ανοίγει βηματισμό η ΔΗΜΑΡ συντονίζει το βήμα με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου, την εκλογική ετοιμότητα και την επαναφορά της κεντροαριστεράς στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία καις τα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού που γίνεται με το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εισηγηθεί την έναρξη κύκλου περιοδειών σε όλη την Ελλάδα με πρώτους σταθμούς κατά πληροφορίες τη Χίο, τη  Λάρισα την Πάτρα και το Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας.

Πρωτοβουλία για Συνταγματική Αναθεώρηση

Παράλληλα αναμένεται να δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές για την εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της συζήτησης που αναμένεται να ανοίξει για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η εκδήλωση αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Επιστροφές στελεχών 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Αγ. Κωνσταντίνου κινούνται με ρυθμούς εκλογικούς και ήδη προσεγγίζονται στελέχη που είχαν αποχωρήσει απο το κόμμα ήδη απο το 2015. Έτσι ως πολύ σημαντική θεωρείται και η επιστροφή στα πράγματα της πρώην Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κας Ασημίνας Ξηροτύρη η οποία είχε αποχωρήσει απο το κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 διαφωνώντας με τη μη συμμετοχή του κόμματος στο εγχείρημα της Πρώτης Φορά Αριστερά. Όπως σημειώνουν απο τη ΔΗΜΑΡ θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του κόμματος που βλέπουν πλέον με διαφορετική ματιά τα πράγματα και το άνοιγμα αυτό αναμένεται να πάρει και την έγκριση του ανώτατου οργάνου.