current views are: 14

14 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:06

Καλεντερίδης στο «Ακραίως»: Στρατηγικά συμφέροντα εξυπηρετούνται με τις Πρέσπες

«Στο Σκοπιανό υπήρξε αλληλουχία λαθών. Επιστέγασμα των λαθών η Συμφωνία των Πρεσπών», εξήγησε.

Δημοσίευση 09:06’

«Στο Σκοπιανό υπήρξε αλληλουχία λαθών. Επιστέγασμα των λαθών η Συμφωνία των Πρεσπών», εξήγησε.

«Υπάρχουν στρατηγικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται με τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή. 

«Παρέλασαν από τα Σκόπια οι πάντες. Μόνο τη Μόνικα Μπελούτσι δεν έφεραν για να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα», σχολίασε και πρόσθεσε: «Υπάρχει θέμα γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Γιατί να μην πιεστούν τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα;».

Παράλληλα, σημείωσε πως «στο Σκοπιανό υπήρξε αλληλουχία λαθών. Επιστέγασμα των λαθών η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Καλεντερίδης σχολίασε ακόμα το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου από τις ΗΠΑ. «Είδαμε στην Ελλάδα να γίνεται μεγάλος θόρυβος από τη θέση του Π. Καμμένου στην Αμερική. Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι: Ερωτήθηκε ο κ. Καμμένος για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών; Πόσο ολισθηρώς είναι ο δρόμος που εγκαινιάσαμε όταν στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ενιαία θέση στα εθνικά θέματα».

Ξεκαθάρισε επίσης πως πέραν των ελληνικών συνόρων δεν υπάρχει Μακεδονία και διερωτήθηκε αφού οι Σκοπιανοί είναι ‘Μακεδόνες’ τότε γιατί «Οι Αλβανοί των Σκοπίων γιατί δεν αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες;».

Προειδοποίησε επίσης πως όλες οι συμφωνίες έχουν κερκόπορτες. Κάλεσε επίσης όποιον επιθυμεί να ψάξει να βρεί μία αρχαία μακεδονική πόλη που να βρίσκεται έξω από τα ελληνικά σύνορα. 

Κλείνοντας, σημείωσε: «Ας μας γίνει μάθημα το Σκοπιανό. Στα εθνικά θέματα πρέπει να αναζητείται συναίνεση».

 


σχετικα αρθρα