current views are: 10

15 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση09:12

Γεωργιάδης στο «Ακραίως» για δηλώσεις Πολάκη: Να παρέμβει ο Παυλόπουλος

«Έχω εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές αρχές, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω έναν εισαγγελέα να θέλει να ανταλλάξει μια θεσούλα».

Δημοσίευση 09:12’

«Έχω εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές αρχές, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω έναν εισαγγελέα να θέλει να ανταλλάξει μια θεσούλα».

Την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, ως εγγυητή της Δημοκρατίας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, μετά τις δηλώσεις του κ. Πολάκη περί διώξεων των πολιτικών του αντιπάλων.

Όπως υπογράμμισε: «Αισθάνομαι ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία. Ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κάποια δήλωση γι’ αυτό που ακούστηκε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι εγγυητής της Δημοκρατίας».

«Μετά τη χθεσινή δήλωση του κ. Πολάκη ότι για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον πολιτικό αντίπαλο στη φυλακή, δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στη Δημοκρατία μας. Είναι υπουργός της Κυβερνήσεως και τυγχάνει της εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα. Άρα αυτά που λέει δεν είναι χωρίς να γνωρίζει ο Τσίπρας. Πως ακριβώς θα έχω εμπιστοσύνη στη λειτουργία των θεσμών όταν στο ανώτατο όργανο του κυβερνώντος κόμματος, στέλεχος, λέει να προχωρήσουν σε διώξεις των πολιτικών αντιπάλων για να κερδίσουν τις εκλογές;» είπε και σημείωσε: «Έχω εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές αρχές, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω έναν εισαγγελέα να θέλει να ανταλλάξει μια θεσούλα».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «προαναγγέλθηκε χούντα, γιατί μόνο σε μια χούντα μπορεί η εκτελεστική εξουσία να βάλει στη φυλακή τους πολιτικούς της αντιπάλους. Όταν συνδέει τη νίκη στις επόμενες εκλογές με τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων, δεν αφορά την συνταγματική αναθεώρηση. Αν έχει αγωνία ο Πολάκης για την ταχύτητα της δικαιοσύνης, τότε γιατί τρεις υπάλληλοί διώκονται από τον Ιούνιο 2017, δεν έχουν προσκληθεί ακόμα από την ανακρίτρια;»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε γιατί δεν θα προχωρήσει «σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με τον αρχηγό της συμμορίας που θέλει να μας βάλει φυλακή; Οι θεσμοί παραβιάστηκαν χθες. Κινδυνεύει η Δημοκρατία. Δεν είπαν  θα μας βάλουν φυλακή γιατί είμαστε ένοχοι, γιατί τα πήραμε, αλλά για να κερδίσουν τις εκλογές. Ο κ.Καμμένος είπε θα με συλλάβουν καθ’ οδόν. Εγώ δεν φοβάμαι γιατί δεν έχω κάνει τίποτα».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πιστεύει σε ρήξη των σχέσεων Τσίπρα – Καμμένου. «Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Καμμένο γιατί είναι ίδιοι. Δεν πιστεύω σε καμία διαφωνία Τσίπρα – Καμμένου και όλα γίνονται σε συμπαιγνία.  Είναι το ίδιο πράγμα, “νύχι με κρέας”. Πιθανόν να μην το έχει καταλάβει ο Φίλης, τον οποίο αδειάζει συνεχώς ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έβγαλε πρώτο χθες το δεξί χέρι του Άκη και 13ο τον Φίλη. Του έστειλε μήνυμα ο Τσίπρας».

Ενώ τέλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Καμμένου για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο. «Ο υπουργός Άμυνας είπε για τον βουλευτή που του δίνει την ψήφο του: «ο φουκαράς που δεν του έκανα το ρουσφέτι, επιτίθεται».


σχετικα αρθρα