current views are: 9

15 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:27

Μητσοτάκης από Κορινθία: «Κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας η κυβέρνηση»

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας άμεσα εκλογές

Δημοσίευση 10:27’

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας άμεσα εκλογές

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας άμεσα εκλογές. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας».

 Από την Κορινθία και τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ο Πάνος Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν τον Ιούλιο η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών.

«Oλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας με ένα ετερόκλητο δίδυμο το οποίο το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν λίγες μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος και όσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά θέματα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα.

«Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει, η ΝΔ διεκδικεί μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ανάπτυξη και να εξασφαλίσουμε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις καταστροφές που άφησε πίσω της στην Κορινθία η πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «είναι αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, μόνο που αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πλέον δικαιολογία. Θα έχουμε περισσότερα καιρικα φαινόμενα, πλημμύρες και δεν αρκει εκ των υστέρων να ερχόμαστε να διορθώνουμε τις ζημιές, θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να είμαστε πολύ πιο παοτελεσματικοί ως προς την πρόληψη για προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας».

Για την εθνική τραγωδία που συντελέστηκε το καλοκαίρι στο Μάτι, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως το κόμμα του έχει καταθέρσει σχέδιο για την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας, «δίνοντας έμφαση στις φυσικές καταστροφές που ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντι μας. Σε αυτά ακραία πλημμυρικά φιανόμενα, η Κορινθία είνα απολύτως εκτεθειμένη». 

Σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό αυτοδιοικητικό, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην Καλαματά και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να στελεχώνεται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα για να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου. Είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη επιλογή, να τον εμπιστευθούν οι πολίτες».

«Οι περιφερειακές εκλογές έχουν έντονη πολιτική διάσταση, οι περιφέρειες είναι αναπτυξιακος βραχίονας», υπογράμμισε. 

Ως προς την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι δημότες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες γα τα προβλήματά τους. Δεν θα δώσουμε χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού. Θα περιορίσουμε τη στήριξή στις περιφέρειες». 

Μητσοτάκης κατά Πολάκη

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είπε ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα φυλακή».

«O αγαπημένος Υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. Η ΝΔ δεν εκφοβίζεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εν τω  μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, απαντώντας, ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στα social media τονίζει ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωση πως «δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η Ελλάδα στα καφενεία και στις παρέες της επικράτειας: Να τιμωρηθούν αυτοί που κατέκλεψαν και χρεωκόπησαν τη χώρα».


σχετικα αρθρα