current views are: 6

15 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:55

Ν. Μπακογιάννη: Δε μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύνθετη ονομασία

«Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση»

Δημοσίευση 10:55’

«Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση»

«Δε συμφέρει τη χώρα μας να μη λυθεί το μακεδονικό. Αν κερδίσουμε τις εκλογές θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση της διαπραγμάτευση. Θα είναι δυσκολότερο μετά από όσα έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Δε μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς σύνθετη ονομασία. Το κόμμα της ΝΔ το εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας άλλος» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας το θέμα στο ραδιόφωνο “News 24/7 η πρώην υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «δεν έκανα κανένα σικέ παιχνίδι το 2008 στο Βουκουρέστι. Διαπραγματεύτηκα με όση πειθώ είχα και εκ μέρους της κυβέρνησής μου, ομοφώνως, υπάρχουν όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ είχε αρνηθεί τα δύο πράγματα που έδωσε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, την εθνότητα και τη γλώσσα”, σημείωσε.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δε θα ρίξει την κυβέρνηση. “Δεν πιστεύω ότι θα ρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση, θα μείνει κολλημένος στην καρέκλα του μέχρι το τέλος, θα μείνει αν μπορέσει και 24 ώρες παραπάνω για να μαζέψει τα πράγματά του. Τα ξέρει και ο κ. Τσίπρας αυτά. Ο μόνος που βλάπτεται είναι η εικόνα της χώρας. Ο κ. Καμμένος δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση. Βολεύονται και οι δύο. Έχει ωριμάσει πλέον -συνέχισε- και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό ότι η λύση πλέον είναι οι εκλογές, η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις. Η χώρα βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο, έχουν κατεβάσει όλοι τα μολύβια, αυτά έχουν άμεση αντανάκλαση στην οικονομία. Κανονικότητα δεν υπάρχει από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές και καθαρίσει η εικόνα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Η κρίση στην Ιταλία ασφαλώς και επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα αλλά τα επηρεάζει περισσότερο απ όσο τα πορτογαλικά γιατί εδώ υπάρχει το ρίσκο της χώρας και το ρίσκο της χώρας υπάρχει λόγω της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου”.


σχετικα αρθρα